OSVJEŽAVAJUĆA VOĆNA TORTA SA VIŠNJAMA: Poslastica koja se brzo pravi, a idealna je za prvomajske praznike
Isprobajte recept za jednostavnu i brzu tortu sa višnjama, idealnu da se zasladite poslije porodičnog ručka.
Jednostavna za pravljenje, a savršeno ukusna i dekorativna voćna torta oduševiće vas na prvi zalogaj. Za mere koristite čašu od 250 ml.
Sastojci:
Za koru:
2 jajeta
1 čaša šećera
1 čaša jogurta
1 čaša brašna
100 ml ulja
2 vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike kakao praha
Za fil:
500 ml slatke pavalke
400 g krem sira
100 g šećera u prahu
250 g višanja iz kompota
150 g plazma keksa
Priprema:
Za koru sve sastojke sjediniti mikserom, pa izlijti u kalup prečnika 24 cm. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta. Kada je kora pečena ostaviti da se ohladi, a zatim je isjecite na tri jednaka dela. Jednu od njih izmrvite za ukrašavanje.
Za fil umutiti krem sir sa šećerom u prahu, pa dodati slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete čvrst šlag. Potom u njega dodajte višnje i keks izlomljen na sitnije komade. Fil podijelite u dva dijela. Stavite jednu koru, pa fil, zatim ponovite postupak. Tortu pospite izmrvljenom korom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.