MOJA SVEKRVA SIPA OVO NA KOROV I ON NESTAJE: Uz ovo ne morate travu čupati u dvorištu, a biljkama nećete naštetiti!

Sve za dom
MOJA SVEKRVA SIPA OVO NA KOROV I ON NESTAJE: Uz ovo ne morate travu čupati u dvorištu, a biljkama nećete naštetiti!
Bojite li se upotrebe dostupnih herbicida ili jednostavno previše lijeni da korov ručno uklonite?

Bojite li se upotrebe dostupnih herbicida ili jednostavno previše lijeni da korov ručno uklonite?

Ne samo da vađ vrt ne izgleda lijepo, korov napravi štetu i vašim usjevima. Procjenjuje se da u Australiji poljoprivrednici troše oko 1,5 milijardi dolara godišnje za aktivnosti kontrole korova i dodatnih 2,5 milijardi dolara godišnje u izgubljenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Dok velika kontrola korova u poljoprivrednim gospodarstvima zahtijeva industrijske herbicide, možete ih ukloniti iz svog vrta pomoću proizvoda koji su dostupni kod kuće.

SODA

soda

Prevencija je bolja od traženja lijeka. Da biste spriječili rast korova, posipajte pukotine i pukotine na području gdje korov raste s natrijevim sodom. No, u slučaju da već imate korova u vašem vrtu, soda za pečenje može biti korisna i u takvom slučaju. Koristite 1 kašičicu soda za da biste prekrili cijelu biljku korova, uključujući svoje stabljike i lišće.

 

SLANA VODA

slana-voda

Možete napraviti otopinu: Jedna čaša soli u dvije čaše vode i pustite da kuha. Sprej otopinu prskati izravno na korov da ih ubije.

NOVINE

17438211-738285146339090-2026188892478111744-n

Umotajte nekoliko listova novina i pokrijte korov s njima. Ova metoda je poznata kao prigušenje jer oduzima korov bilo kojeg svjetla, zraka ili prostora za rast, što ih na kraju ubija.

KUKURUZNO BRAŠNO

kukuruzno-brasno

 

ALKOHOLNO SIRĆE

sirce

Našpricajte cvjetove ili srednji dio korova sa alkoholnim sirćetom. Možda će biti potrebna ponavljana primjena, osobito ako kiša nakon primjene octa. Kiselina u octu pogodna je za korov, a budite oprezni kako biste smanjili svu prljavštinu na vrtnim biljkama i obližnjem tlu.

 

KUHANA VODA

voda

Što drugo može biti najjeftiniji i najsposobnija tvar za uklanjanje korova, ako ne i voda? Kuhati čajnik vode i pažljivo uliti preko korova za čišćenje vašeg vrta.

 

ZAGRTATI BILJKE

vrt

Tako korovu stalno ponestaje zraka, a bez toga ne može da živi i neće opstati u vašem dvorištu.

 

DOMAĆI HERBICID

herbicid-domaci

Ogromna količina hemikalija koja se nalazi u većini herbicida može biti zabrinjavajuća za neke vrtlare. Pa zašto ne napraviti jedan kod kuće? Umiješajte ocat, sol stolice i sapun za jelo u jednakim dijelovima u kantu. Stavite je u bočicu za prskanje i prskajte ga preko korova.

Ne propustite