MNOGI PRAVE ISTE GREŠKE KADA ČISTE KUĆU: Profi čistačica otkriva na šta da obratite pažnju - tiče se VAŠEG ZDRAVLJA

Sve za dom
MNOGI PRAVE ISTE GREŠKE KADA ČISTE KUĆU: Profi čistačica otkriva na šta da obratite pažnju - tiče se VAŠEG ZDRAVLJA
-

Profesionalna čistačica otkriva trikove i pravila za generalno čišćenje kuće!

Proljeće je idealan period godine da konačno napravite generalno čišćenje vašeg doma. Otarasite se starih stvari, osvežite prostor i očistite zaboravljena mjesta. Kao i u svemu, tako i kada je riječ o čišćenju trebalo bi da se držimo određenih pravila.

U pomoć stiže jedna profesionalna čistačica - Žakelin Stejn. Ona je otkrila najčešće greške koji ljudi iznova rade. Prema njezinim rečima, većina ne obraća pažnju na rok trajanja kućne hemije, a koja prilikom isteka može de bude opasna za zdravlje - ako dođe u dodir sa kožom ili respiratorinim sistemom.

"Izbegavajte kupovinu na veliko ako ih ne možete sve iskoristiti prije isteka roka trajanja", savjetovala je ona i upozorila da tečnost za posuđe treba upotrebiti u roku od 18 mjeseci, a sodu bikarbonu treba zameniti nakon dvije godine, kao i sprejeve za sve namene.

Sljedeća greška koju navodi jeste pogrešno pranje krpa od mikrovlakana, poznatijih kao "magične krpe".Uvijek ih treba prati ručno kako bi se održala njihova vlakna. Takođe, ako ne želite da na uređajima od nerđajućeg čelika ostanu tragovi, obavezno ih obrišite sredstvom za pranje posuđa i toplom vodom pre poliranja.

Prema njenim riječima, ne bi trebalo da koristite isti proizvod za čišćenje svega, već isključivo za šta je on namijenjen. To važi i za krpe. Ne koristite krpu namenjenu za pod, potom za radne površine. I za sam kraj, nikada ne bi trebalo da zanemarujete skrivena mjesta u kući kada radite "generalku".

Ne propustite