DIZAJNERKA OTKRIVA - 5 STVARI KOJE ČINE DA VAŠA KUĆA IZGLEDA JEFTINO: Unose duh siromaštva, ne radite ove greške

Sve za dom
DIZAJNERKA OTKRIVA - 5 STVARI KOJE ČINE DA VAŠA KUĆA IZGLEDA JEFTINO: Unose duh siromaštva, ne radite ove greške
-

Dara Huang je poznati arhitekta i dizajner enterijera, a ova Amerikanka koja živi i radi u Londonu veoma je popularna i na društvenim mrežama gde redovno daje praktične i jednostavne savete o uređenju doma.

Dara najčešće savjetuje ljude šta je to što treba da izbace iz svog doma i koje prakse u uređenju enterijera su već zastarele, a nedavno se osvrnula na pet čestih grešaka koje čine da naš životni prostor izgleda jeftino.

Ona ističe da su na prvom mjestu to kablovi koji kvare utisak koliko god da je naš stan lijepo sređen, te preporučuje da ih sakrijemo u specijalizovane kutije za te svrhe, ili da koristimo trake i klipse za vezivanje kablova koje ih drže na okupu.

Druga stvar koja kvari naš ambijent jeste nered na policama; knjige ne treba držati nabacane tek tako, već je bolje grupisati ih i oplemeneti police nekim sitnicama i umjetničkim dijelima.

Dara, takođe, savjetuje da pobacamo sve plastične boce iz svog kupatila, te da kupimo lijepe i dekorativne dozere - ne samo što kućna higijena u njima ljepše izgleda, već na taj način smanjujemo upotrebu plastike i doprinosimo ekološkoj svijesti.

Ova dizajnerka se potom osvrnula na umetničke slike - istakla je da dobro uramljene slike izgledaju skuplje i lukuznije, te da je pametno pored rama, dodati i parspartu. S druge strane, plastični ramovi koji reflektuju svjetlost nisu dobro rješenje.

I za sam kraj, Dara ukazuje na vještačke biljke - ona jeste pristalica istih, ali samo kada su pažljivo izabrane i izrazito kvalitetno - tako da vjerno imitiraju prave. Takođe, važno je izabrati im dobru poziciju u stanu.

Tri trika za ljepši ambijent

U još jednom od svojih kratkih, korisnih snimaka Dara je ukazala na to šta nikada ne bi tolerisala u svom stanu. Ona kaže da su četiri gola zida u nekoj prostoriji veliko ne, savetujući da svojim zidovima dodate slike, fotografije, ogledala ili police.

Takođe, ističe da je nedopustivo da se bilo kakav nered u kući vidim golim okom, te preporučuje da nabaviti puno dekorativnih korpi gdje možete da odložite sve nepotrebne sitnice.

Na koncu svega, ona savjetuje da nabavite različite vrste osvjetljenja, kako bi vaš dom izgledao lepše. "Zidna svjetla, stajaće lampe, ambijentalno svjetlo, stone lampe", nabraja Dara sve ono što vam treba za ljepšu igru sjvetlosti.

Ne propustite