Samo 1 sastojak dodajte u vodu pa njom izbrišite kuću: Prašinu nećete vidjeti danima!

Sve za dom
Samo 1 sastojak dodajte u vodu pa njom izbrišite kuću: Prašinu nećete vidjeti danima!
-

Glicerin je veoma moćno sredstvo za brisanje prašine u kući. Sve što treba da uradite je da ga dodate u vodu pa njome prebrišete stan. Prašinu nećete vidjeti narednih 10 dana! Ovo je provjerena metoda koju koriste mnogi muzeji širom svijeta. Ovo je 5 načina na osnovu kojih možete glicerinom očistiti kuću:

1. Blistavo čisti podovi
Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom.

2. Riješite se prašine na duge staze
Da biste to uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete vidjeti najmanje 10 dana. Ova metoda čišćeja se koristi u muzejima.

3. Uklanja fleke sa odjeće
Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smjesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.

4. Pravilno održava kožni namještaj
Ukoliko ste kožni namještaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

5. Prozori
Pomiješajte glicerin i etil alkohol u razmeri 1:10 i ovom smjesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

Ne propustite