ŠOK USRED MONTE CARLA! Bijes 'pojeo' Novaka - Đoković SENZACIONALNO ispao

Tenis
ŠOK USRED MONTE CARLA! Bijes 'pojeo' Novaka - Đoković SENZACIONALNO ispao
.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oprostio se od ATP Mastersa u Monte Carlu. Njega je danas u osmini finala pobijedio 21. igrač svijeta, Italijan Lorenzo Musetti i to s 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:4.

Novak Đoković oprostio od se od turnira u Monte Carlu. Najbolji igrač svijeta je nakon veoma nervoznog duela izgubio preokretom od 21. igrača svijeta Lorenza Musettija.

Ništa na početku meča nije slutilo da će Đoković izgubiti ovaj meč. Iako je bilo padova u igri i u prvom setu, Novak je uspio dobiti set sa 6:4 i poveo je s 1:0.

Međutim, u drugom setu slijedi velika nervoza i ogroman pad u igri sprskog tenisera, a to je Italijan sve iskoristio.

Imao je Novak vodstvo od 4:2 u drugom setu. Zatim je počeo svađu sa sudijama, ludovao je pored terena i na kraju ga je to skupo koštalo jer je Musetti mirno igrao i dobio je drugi set sa 7:5 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Početkom trećeg seta kiša je bila ta koja je prekinula meč na nešto više od sat vremena. Očekivalo se da će se Novak smiriti, ali to se nije desilo.

Musetti je igrao odličan tenis. Napravio je break u sedmom gemu, a zatim je uz malo problema i napad Đokovića na servis završio set i prošao je u četvrtfinale.

Ovo je svakako veliki neuspjeh za Đokovića koji je očekivao trofej u Monte Carlu, ali i pobjeda karijere za italijanskog tenisera koji nastavlja borbu za trofej.

Musetti će u četvrtfinalu za protivnika imati sunarodnjaka Jannika Sinnera i imat će šansu da se plasira u polufinale Monte Carla.

Ne propustite