ISJECITE KUPUS SALATU U ČAS POSLA: Trik za koji vam nisu potrebni NI NOŽ, a NI RENDE, kako samo ranije nismo znali
Bliži se najveći hrišćanski praznik, Uskrs. Za taj dan domaćice pripremaju veliku i raznovrsnu trpezu. Na stolu će se sigurno naći razne salate, kolači, torte, ali i pečenje koje ne smije da prođe bez kupus salate.
Pored toga što je ukusna, lako se sprema, ali je jedini problem sječenje kupusa.
Ali, za ovaj način sjeckanja niste čuli. Naime, profesionalni kuhari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podijelili sa vama.
Da biste isjeckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primijenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.
Glavicu kupusa isjecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.
Salata će biti podjednako isječena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu. Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.
Dobro izmiješajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta prije nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.