1 DETALJ U KUĆI OTKRIVA DA NEMATE NI PARA, NI UKUSA: Odmah ovo izbacite

Sve za dom
1 DETALJ U KUĆI OTKRIVA DA NEMATE NI PARA, NI UKUSA: Odmah ovo izbacite
-

Jedan detalj u kući odaje da nemate ni novca, ni ukusa.

Iako je istina da o ukusima ne treba raspravljati, neke stvari otkrivaju da li imate ili nemate stila. Dom u kom živimo o nama govori više nego garderoba i nakit koji nosimo. Osim što u kući provodimo najviše vremena, ona je naše ogledalo. Zato je važno da njenom uređenju posvetimo vrijeme i pažnju, a stručnjaci tvrde da nas detalji razotkrivaju.

Bićete iznenađeni, ali stručnjaci kažu da neke stvari ne samo da ne doprinose šarmu unutrašnjosti, već ukazuju i na nedostatak ukusa i mašte vlasnika.

Satenska posteljina

Mnogi misle da je satenska posetljina simbol luksuza, a posebno u Srbiji. Ipak, stručnjaci tvrde sasvim suprotno. Osobe koje su imućne nikada neće kupiti posteljinu od satena, već će krevet na kom spavaju prekriti visokokvalitetnim posteljinama od pamuka, lana ili mješavine ova dva materijala. Stvarno dobra svila je potpuno druga stvar, ali istina je i da je veoma skupa. Pored toga svilene jastučnica imaju mnogo prednosti za ljepotu poput smanjenja bora, ispucalih vrhova i kovrdžanja kosa.

posteljina-750x430

"Glatka površina sa vrlo malim trenjem znači manje zatezanja kože nego kod tradicionalne pamučne jastučnice. Dobijamo zgnječene bore ako spavamo na boku/licu, tako da ih možemo dobiti manje kada spavamo na svili“, kaže dermatolog, Doktor Nil Šulc.

Studije pokazuju da trenje od okretanja uzrokuje nabore na koži, ali svilenkasto glatka površina može dugoročno da smanji taj efekat.

 Tekst: Lepa&Srećna

Ne propustite