JE LI MOGUĆE? Novak Đoković i snimci iz Monte Carla izazvali su brojne komentare

Tenis
JE LI MOGUĆE? Novak Đoković i snimci iz Monte Carla izazvali su brojne komentare
.

Novak Đoković danas počinje učešće na ATP turniru u Monte Carlu. Srbin je veoma raspoložen pred početak turnira, a to je pokazao i tokom jučerašnjeg druženjima s medijima, kada je iskazao svoje fudbalske vještine s teniskim lopticama.

Novak Đoković danas otvara učešće na ATP turniru u Monacu. Raspoložen je Novak za nove pobjede i on je svakako glavni favorit za slavlje.

Đoković je tokom druženja s medijima odlučio pokazati fudbalske vještine s teniskim lopticama.

Kamere su pratile svaki njegov korak. Novak je u jednom trenutk uzeo loptice i počeo ih je žonglirati, te je pokazao da nije samo majstor s reketom u rukama.

Novak turnir u Monte Carlu otvara duelom protiv ruskog tenisera Ivana Gakhova (198). Apsolutni je favorit u ovom meču i sve osim uvjerljive pobjede bi bilo veliko iznenađenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by love_djoker (@love_djoker)

Treba svakako istaći da je ovo najboljem teniseru svijeta prvi meč nakon više od mjesec dana i duela polufinala turnira u Dubaiju kada je poražen od Daniila Medvedeva.

Turnire u Sjedinjenim Američkim Državama propustio je zbog nemogućnosti dobijanja vize za ovu zemlju.

Zbog toga je u prethodnom periodu trenirao i odmarao pred nove izazove. Svjež i spreman čeka Monte Carlo i nove izazove koje mu predstoje.

Treba svakako napomenuti da će za razliku od prethodnih godina Đoković imati priliku da zaigra na US Openu. Američki Senat ubrzo ukida sve Covid restrikcije oko ulaska u državu i konačno će i Novak biti u žrijebu.

US Open je na rasporedu od 28. augusta, a prije toga će rekordni 23. Grand Slam Đoković loviti na Roland Garrosu i Wimbledonu.

Roland Garros se igra od 28. maja do 11. juna, a Wimbledon od 3. do 16. jula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by love_djoker (@love_djoker)

Podsjetimo, Đoković i Rafael Nadal imaju po 22. Grand Slam naslova u karijeri i Srbin je veoma blizu da postane igrač s najviše titula u karijeri jer je trenutno mnogo zdraviji, ali i mlađi od Španca.

Ne propustite