JESTE LI SE IKADA PITALI ZAŠTO JE ZEC JEDAN OD SIMBOLA USKRSA? Iznenadit ćete se kad saznate odgovor!

Aktuelno
JESTE LI SE IKADA PITALI ZAŠTO JE ZEC JEDAN OD SIMBOLA USKRSA? Iznenadit ćete se kad saznate odgovor!
Danas se diljem svijeta slavi Uskrs, najveći katolički praznik.

Danas se diljem svijeta slavi Uskrs, najveći katolički praznik. I dok uživate u finoj hrani u društvu vaših najmilijih, mi vam donosimo priču o tome zašto je zec simbol Uskrsa.

Kao što svi katolici znaju, u Bibliji se ne spominje nikakav čarobni zec, a opet je za životinja postala simbol Uskrsa. Postoji nekoliko teorija o tome zašto je zec simbol Uskrsa.

Neobične teorije

Jedna teorija kaže da potječe od germanskog plemena koje je slavilo boginju plodnosti Eostre u ožujku. Kako su zečevi bili poznati po svom visokom nivou reprodukcije, oni su postali simbol plodnosti i obnove života u proljeće.

Druga teorija kaže da je kršćanski simbol Uskrsa zeko zato što zečevi simboliziraju novi život. Krist je uskrsnuo iz mrtvih, a zečevi su često prikazivani s malim zečićima, što simbolizira novi život koji je nastao nakon smrti.

Zečevi su simbol Uskrsa

Treća teorija kaže da su njemački doseljenici u Sjevernoj Americi u 18. stoljeću donijeli sa sobom tradiciju o bijelom zecu koji donosi poklone djeci za Uskrs. Ova tradicija se proširila diljem svijeta, pa su zečevi postali još jedan simbol Uskrsa.

U svakom slučaju, zečevi su postali popularan simbol Uskrsa u mnogim kulturama diljem svijeta i simboliziraju obnovu života i plodnost u proljeće.
 

Ne propustite