RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ KOJI NE GOJI: Bez brašna i šećera, a toliko je mekan da se topi u ustima!

Kuharica
RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ KOJI NE GOJI: Bez brašna i šećera, a toliko je mekan da se topi u ustima!
U nastavku je recept za zdravu verziju čokoladnog kolača koja ne sadrži brašno, ni šećer, tako da ćete uživati u njoj bez straha od suvišnih kalorija.

U nastavku je recept za zdravu verziju čokoladnog kolača koja ne sadrži brašno, ni šećer, tako da ćete uživati u njoj bez straha od suvišnih kalorija.

Sastojci:

120 g ovsenih pahuljica
250 ml mlijeka
3 banane
2 jajeta
50 g kakao praha
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
kašičica ekstrata vanilije

Za preljev:

100 g crne čokolade
3 supene kašike mlijeka
Priprema:

Ovsene pahuljice prelijte zagrijanim mlijekom, dobro promješajte i ostavite 15 minuta. Banane izgnječite, pa im dodajte cijela jaja i dobro sjedinite. Potom dodajte kakao, prašak za pecivo i ekstrakt vanilije, a potom sve dobro promješajte. U smjesu od banana dodajte ovsene pahuljice i ponovo sve sjedinite. Činiju za pečenje premažite sa malo putera, a zatim izlijte dobijenu smjesu. Rernu zagrijte na 180 stepeni i pecite kolač oko 40-45 minuta. Čokoladu rastopite sa mlijekom, pa je ravnomjerno prelijte preko pečenog kolača. Kada se prohladi isjecite ga na kocke i služite.

(Jeca Svaštarica)
 

Ne propustite