5 STVARI U KUĆI KOJE SU ODRAZ LOŠEG UKUSA: Ruše cjelokupnu sliku - ma koliko se trudili, IZGLEDAT ĆE RUŽNO

Sve za dom
5 STVARI U KUĆI KOJE SU ODRAZ LOŠEG UKUSA: Ruše cjelokupnu sliku - ma koliko se trudili, IZGLEDAT ĆE RUŽNO
-

Često se dešava da pretjeramo u želji da ostavimo dobar utisak.

Dom je mjesto u kom provodimo najviše vremena, pa je važno da bude uređen po našem ukusu. Ipak, treba obratiti i pažnju na sitinice koje su odraz lošeg ukusa.

Zidovi jarkih boja

Naglašeni zidovi su nekada bili popularni  ali sada je ova tehnika zastarjela.  Da ne pričamo o tome koliko se teško uklapa uz ostatak namještaja. Stručnjaci kažu da zidovi jarkih boja u stanu ukazuju na to da osoba ima loš ukus.

Pogrešna veličina tepiha

Jako je važno da veličina tepiha bude srazmjerna namještaju, Takođe trebati obratiti pažnju na kvalitet i materijal tepiha, jer, na primer, pleteni nisu uvijek najbolja  kombinovani sa skupim namještajem. Najljepša, ali ne baš praktična opcija su tepisi od akrila, poliestera, najlona i polipropilena. Bilo bi idealno da ga usisava ga svaki dan - onda će stan izgledati udobnije.

tepih-1-750x430

Pogrešno osvjetljenje

Važno pravilo je da u prostoriji postoji samo jedan luster, ne preopterećujte plafon sa dva ili čak tri. Štaviše, to bi stvorilo nepravilno osvjetljenje, koje loše utiče na vid, a posebno ako čitate ili pišete nešto uveče. Pronađite luster koji će stvoriti jako, ali "toplo" svjetlo. Tako će vaša prostorija izgledati udobno i luksuzno.

Previše šara

Namještaj sa šarama se preporučuje, samo ukoliko su diskretne. Kako odabrati pravi ukras? Važno je da zapamtite da na velikim predmetima štampa treba da bude velika, a na malom namještaju, srazmjerno, mala.

Pozlaćeni detalji

Pozlata odaje da vlasnik stana ima loš ukus za uređenje prostora. Mesing, nikl i bakar su materijali koji se preporučuju. Jeftinije su i izgledaće bolje.

Tekst: Lepa&Srećna

Ne propustite