Domaćice masovno dijele trik za blistave podove: SPAS JE U SAMO 1 NAMIRNICI

Sve za dom
Domaćice masovno dijele trik za blistave podove: SPAS JE U SAMO 1 NAMIRNICI
.

Svi se trudimo da živimo u urednom i čistom prostoru, ali nekada nam se čini da čišćenje podova nikad ne prestaje

Čist životni prostor, uključujući i čiste podove presudni su za urednost i zdravlje vašeg doma i porodice. Nekada nam ide dobro, nekada manje dobro da sve dovedemo u cakum-pakum stanje. Djeca prosipaju hranu i sokiće, pas je uletio blatnjavih šapica, vi ste u haosu sa ručkom, vešom, poslom…

Kako bismo vam bar malo olakšali čitavu situaciju, otkrili smo trik kako da vam drveni podovi sijaju kao da su potpuno novi. Caka je u kesicama crnog čaja.

Možda zvuči neverovatno, ali crni čaj će uspjeti temeljno da očisti podove, spriječiće razvijanje bakterija, ali će ih i učiniti blistavim. Ono što je najbitnije, nećete udisati hemikalije iz sredstava za čišćenje i poliranje podova.

Sve što bi trebalo da uradite je da zagrejete lonac sa dvije litre vode. Kada voda proključa ubacite osam kesica crnog čaja. Ostavite čaj da odstoji desetak minuta, zatim iscijedite kesice i bacite ih. Krpu za brisanje umočite u čaj, dobro je iscijedite i potom prebrišite pod. Ukoliko su vaši podovi svjetlijih nijansi, slobodno stavite duplo manje kesica čaja.

Važno je da za čišćenje podova koristite isključivo crni čaj, a ne neki drugi ili crni čaj u kombinaciji sa drugima, jer taninska kiselina koja se nalazi u njemu zaslužna je za sjaj, piše Krstarica.

Takođe, drvene podove uvijek prebrišite dobro iscijeđenom krpom, jer višak vlage ulazi u pukotine među daskama, oštećuje parket i može da uzrokuje i njegovo oštećenje i dizanje.

Ako su vam podovi baš zaprljani jer ih dugo niste prebrisali ili vam je prodefilovala mala kaljava horda dece kroz kuću, najprije ih operite deterdžentom i vodom, a potom još jednom prebrišite samo vodom. Tek nakon toga prebrišite crnim čajem.

Ne propustite