NE MOŽETE DA OČISTITE WC ŠOLJU OD FLEKA? Treba vam samo JEDAN SASTOJAK i zaboravićete na RIBANJE

Praktična žena
NE MOŽETE DA OČISTITE WC ŠOLJU OD FLEKA? Treba vam samo JEDAN SASTOJAK i zaboravićete na RIBANJE
,

Ukoliko vam je potrebno sredstvo za čišćenje bilo čega, treba da posjetite neku društvenu mrežu, one postaju riznice savjeta.

Tako je Loren, majka iz Australije i članica jedne Facebook grupe, podijelila super trik za čišćenje toaleta – pogotovo za sve one koji izbjegavaju da koriste jake hemikalije.

Kako je pokazala na svom primjeru, uporne mrlje iz WC-šolje mogu se očistiti uz pomoć samo jednog proizvoda koji se inače koristi za pečenje, a ujedno je i jako jeftin – limunska kiselina, prenosi Daily Mail.

foto: Profimedia

“Mrzim da čistim toalet. Dvije posude (oko 25 g) limunske kiseline ostavljene u toaletu devet sati riješiće cijelu stvar. Najteži dio procesa je paziti da ukućani ne koriste toalet u tih devet sati. Htjela sam koristiti sredstvo za čišćenje, ali ovo je jeftinije”, napisala je Lauren u svojoj objavi.

Neki su bili oduševljeni otkrićem, a neki su pisali u komentare da već godinama praktikuju čišćenje ovim sastojkom.

“Takođe je koristim za toalet, ali i za zajedničko čišćenje s djecom jer nema hemikalija”, komentairisala je jedna majka, a druga se nadovezala: Limuntus je najbolji! Odličan za toalete.

Recept za smjesu koju takođe možete da isprobate za uklanjanje ružnih fleka u WC-šolji je sljedeći:

1 kašika sode bikarbone

1 kesica limuntusa

1 kašika deterdženta za sudove

1 l vode

Sve sastojke pomiješajte u posudi i sipajte u raspršivač. Naprskajte zaprljana mjesta i ostavite da odstoji bar dva sata, najbolje preko noći.

Ne propustite