PROMJENE KOJE ĆE POLJULJATI SVIJET IZ TEMELJA: Astrolog Žarko Gambiroža otkriva šta čeka čovječanstvo ulaskom Plutona u Vodoliju

Kiosk
PROMJENE KOJE ĆE POLJULJATI SVIJET IZ TEMELJA: Astrolog Žarko Gambiroža otkriva šta čeka čovječanstvo ulaskom Plutona u Vodoliju
Kada se u 18. vijeku desio ulazak Plutona u Vodoliju na globalnoj sceni odigrale su se stvari koje su promijenile čovječanstvo iz temelja. Ponovo nakon više od 200 godina svjedočimo istom fenomenu, a šta čeka čovječanstvo u narednom periodu otkrio je za ALOonline astrolog Žarko Gambiroža

Kada se u 18. vijeku desio ulazak Plutona u Vodoliju na globalnoj sceni odigrale su se stvari koje su promijenile čovječanstvo iz temelja. Ponovo nakon više od 200 godina svjedočimo istom fenomenu, a šta čeka čovječanstvo u narednom periodu otkrio je za ALOonline astrolog Žarko Gambiroža

Kada tranzitni Pluton prvi put uđe u novi znak Zodijaka, često postoje upečatljivi istorijski događaji povezani s tom energijom. Posljednji put kada se ova pojava desila, imali smo revolucije, ratove, atomske bombe, ekonomske krize i šta sve ne. U našem astrološkom svemiru, Pluton je najudaljenija planeta od života na Zemlji. To je horizont između svjetova, između života i smrti, između onoga što je bilo i onoga što će biti. On vlada procesima koji nas vode iz jednog ciklusa u drugi i donosi značajnu, duboku transformaciju u naše živote – pritajen i podmukao, kako kaže astrolog Žarko Gambiroža.

Međutim, iako je planeta destrukcije Pluton je i planeta regeneracije.

– Znamo da je Pluton vladar Škorpije, pa tako i njene osobine vezujemo za Pluton. Ono što je važno pored njegove destruktivne moći, jeste Plutonova moć regeneracije. On je strast, simbol podsvijesti.  Zadnji put je bio u Vodoliji početkom 18. vijeka, tada smo na primjer imali Francusku buržoasku revoluciju, pa Američki građanski ratr i mnoštvo drugih stvari. Pluton hoće da sruši nešto do temelja kako bi se regenerisao u nešto novo, on je planeta moći, planeta razaranja i destrukcije, ali i regeneracije – kaže Gambiroža osvrćući se na ključne istorijske događaje koji su se desili za vrijeme ulaska Plutona u Vodoliju.

Šta čeka čovječanstvo: Revolucije, ratovi, krize, ponovno rođenje?

Tranzit Plutona donosi duboke transformacije na globalnom nivou. Zašto na globalnom? Pa zato što se kreće veoma sporo, da bi prošao cijeli zodijački krug treba mu oko 248 godina, tj. u prosjeku se u svakom znaku zadržava 20- ak godina.

Vodolija je vazdušni znak i stoga je duboko upleten u mentalni nivo. Iz svojih vizionarskih područja, Aquarius pokreće vjetrove promjena i širi naš pogled izvan naših pojedinačnih života i iskustava.  Lukav znak i sklon je pogrešnom predstavljanju i gledanju kroz ružičaste naočale. To predstavlja našu potrebu da reformišemo društvo uvođenjem novih ideja i zajedničkim radom u prijateljstvu na stvaranju veće slobode.

Kada Pluton uđe u Vodoliju, možemo očekivati ​​da će želja za reformama i revolucijom rasti, posebno u oblastima nauke i tehnologije i načina na koji je društvo organizovano. Ali prvo će svi problemi s ovim stvarima morati isplivati ​​na površinu. Moramo biti svjesni šta treba promijeniti i zašto, prije nego što shvatimo šta da radimo u vezi s tim.

– Pluton u Vodolije je donosio je ekonomske krize, fažizam, atomske bombe. Ali ipak ne možemo gledati samo iz ugla destrukcije već i moramo uzeti drugi aspekt. Kako su Vodolije ispred vremena, predstojeći donijeće neku tehnološku revoluciju, kao i razvoj novih oblika tehnologije koji će uticati na naše živote i na način na koji se povezujemo s drugima – kaže Gambiroža za ALOonline.

Šta Pluton u Vodoliji nosi pojedincima?

Što se tiče pojedinaca, ovaj tranzit može dovesti do dubokih transformacija i promjena u našim životima, posebno ako se odnose na našu povezanost sa drugima i našu ulogu u društvu. Možemo osjetiti i jaku potrebu da se borimo za neke humane ciljeve ili da se uključimo u inovativne projekte koji imaju za cilj da riješe neke globalne probleme. Takođe, ovo je vrijeme kada bismo trebali da budemo oprezni sa skrivenim informacijama i tajnama, kao i sa osobama koje pokušavaju da manipulišu nama ili našim emocijama.

Vodolija je znak koji predstavlja čovjeka u prvom planu, teži slobodi po svaku cijenu, ali je i iznad vremena, pa kada tu dodamo simboliku Plutona kao neku energiju koja sve treba da transformiše, možemo zaključiti da će se pojedinci u narednim godinama okrenuti sebi, humanim projektima, zaštiti životne sredine, slobodi, upotrebi novih tehnologija u cilju pomoći čovjeku, povezivanju, ali i sve većem izučavanju astrologije koja je toliko dugo bila nepravedno potcijenjena kao pomoć u sagledavanju cjelokupnog postanka i bivstvovanja čovjeka u ovom univerzumu iz jedne druge perspektive koja će nadamo se u narednim godinama dobiti i naučne obrise.

U svakom slučaju, tranzit Plutona kroz Vodoliju predstavlja moćan i transformišući aspekt koji će uticati na globalne trendove i promene na više nivoa a koje već sada osjećamo i doživljavamo kao pravi šok.

Ne propustite