NAPRAVITE NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE KOJI TOPI MASTI SA STOMAKA: Samo 4 sastojka za eliksir od kojeg kilogrami sami spadaju!

Porodica i zdravlje
NAPRAVITE NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE KOJI TOPI MASTI SA STOMAKA: Samo 4 sastojka za eliksir od kojeg kilogrami sami spadaju!
-

Napitak za mršavljenje u predjelu stomaka - eliskir od 4 sastojka ubrzava metabolizam, jača imunitet i topi masne naslage!

Proces mršavljenja može biti poseban izazov, ali uz balansiranu ishranu, fizičku aktivnost, motivaciju i prirodne pomagače, moguće je da ostvarite željenu težinu. Baš jedan od sjajnih pomagača u topljenju masnih naslaga jeste napitak koji topi masne naslage sa stomaka, a priprema se od potpuno prirodnih sastojaka.

Moguće je da već neke od sastojaka imate u kuhinji, a glavni je limun, citrus koji podstiče sagorevanjemasnihnaslaga, reguliše tjelesnu težinu i apetit, sadrži polifenole i pektin. Dodatni sastojak u napitku za mršavljenje jesu štapići cimeta koji regulišu nivo šećera u krvi, insulina i smanjuju rizik od taloženja masnih naslaga. Kombinacija limuna i cimeta u ovom eliksiru bila bi nepotpuna bez đumbira, magičnog korijena za zdravlje koji detoksikuje crijeva i cijeli organizam i sagorijeva kalorije.

Sastojci:

1 organski limun
1 štapić cimeta
korijen đumbira (dužine oko 5 cm)
med
500ml vode

Priprema:

Isjecite limun na manje kriške, pa iscijedite iz njih sok i sačuvajte u jednoj posudi. Isjeckajte štapić cimeta, a korijen đumbira oljupštite i takođe isjeckajte. Sve sastojke stavite u šerpu, pa prelijte sa 500ml vode i kuhajte. Kada proključa sklonite sa vatre, sipajte u šolju, dodajte malo preostalog limunovog soka, pa zasladite sa kašičicom meda. U napitak možete, po želji, da dodate i malo mljevene ljute paprike koja sagorijeva masti i podstiče metabolizam.

Osim za mršavljenje, ovaj napitak je dobar za jačanje imuniteta, zdravlje srca, probavu, smanjenje nadutosti, ali i čišćenje kože. Ipak, ne preporučuje se osobama koje imaju gastritis, osjetljiv želudac ili bolesti sistema organa za varenje.

Napomena: Prije konzumiranja napitka, konsultujte se sa svojim ljekarom.

Izvor: Sensa

Ne propustite