100 DANA JEDEM SAMO U MEKU! REZULTATI SU ZAPANJUJUĆI: Uradio sam KRVNU SLIKU, odmah mi se pridružila supruga!

Zanimljivosti
100 DANA JEDEM SAMO U MEKU! REZULTATI SU ZAPANJUJUĆI: Uradio sam KRVNU SLIKU, odmah mi se pridružila supruga!
Jedan 56-godišnjak odlučio je da sprovede izazov - tri mjeseca će jesti samo u Mekdonaldsu!

Jedan 56-godišnjak odlučio je da sprovede izazov - tri mjeseca će jesti samo u Mekdonaldsu!

Kevin Megins napravio je pometnju na društvenim mrežama! Odlučio je sprovede izazov koji će trajati 100 dana, a koji uključuje ishranu baziranu isključivo na proizvodima popularnog lanca Mekdonaldsa. Kevin ima 56 godina i odlučio je da se otarasi viška kilograma na ovaj, po mišljenju mnogih bizaran, način.

Rezultati su bili zapanjujući. Kevin je 31. dana video da je smršao 13 kilograma! Podstaknuta njegovim uspjehom, Kevinova supruga je takođe odlučila da se upusti u ovu vrstu "dijete". "Voljna sam da probam i vidim hoće li uspjeti", rekla je Melodu u snimku koji je Megins objavio na TikTok-u.

Kevinova strategija je da svakog dana naruči tri obroka u Meku i pojede polovinu. Pije isključivo vodu. Iako se odrekao svih grickalica, ima slobodu da naruči sve što poželi sa menija poznatog lanca brze hrane. "Ne znam da li zaista djeluje ili ne, ali ja sam na putu prema cilju. Nadam se da ću do kraja skinuti oko 23 kilograma. Nije toliko važno šta jedete, nego količina koju jedete. Znam da će mnogi misliti da sam lud, ali hajde da vidimo", rekao je na početku izazova.

Prvog dana je naručio mafin, burger i pomfrit, ali se pridržavao pravila da pojede polovinu svega. Istakao je da su porcije male i da osjeća posledice smanjenja unosa kalorija. Trećeg dana je stao na vagu i shvatio da je smršao tri kilograma. Potom je odlučio da uradi krvnu sliku. Rezultati analize nisu bili za pohvalu. Brojke su se pogrošale, ali je u toku prve nedjelje izgubio četiri kilograma.

Bivši bokser izazvao je burne reakcije zbog ovih tvrdnji. Svi pamtimo slučaj personalnog trenera koji je prije mjesec dana tvrdio da je smršao tako što je 30 dana jeo isključivo picu. Ovom temom su se pozabavili i srpski stručnjaci koji su objasnili kako je ovako nešto moguće.

"Raznovrsnost hrane je nešto na čemu se insistira zato što imamo širi spektar hranljivih materija koje unosimo. Ko brzo izgubi kilograme u početku, obično misli da je izgubio masno tkivo. Ne, on je izgubio crevni sadržaj, zalihe ugljenih hidrata u jetri i nešto vode. To se brzo vrati. Naše tijelo pruža veliki otpor gubitkom masnih naslaga, zato što su to bile vrijedne naslage. Smatra se da su dva kilograma mjesečno kod osobe koja ima uobičajen višak kilogram - očekivan tempo. Ko je ekstremno gojazan, kod njega brže ide", rekla je doktorka Svetlana Stanišić na ovu temu.

(MONDO)

Ne propustite