OVO ŠTO VAM SE DOGAĐA SADA, TO JE SAMO PRIPREMA ZA NEŠTO VAŽNO: Kada naiđe negativna faza, osvijestite radosti u životu!

Zanimljivosti
OVO ŠTO VAM SE DOGAĐA SADA, TO JE SAMO PRIPREMA ZA NEŠTO VAŽNO: Kada naiđe negativna faza, osvijestite radosti u životu!
Događaji koji se dešavaju u vašem životu i faza kroz koju prolazite priprema je za nešto važno!

Događaji koji se dešavaju u vašem životu i faza kroz koju prolazite priprema je za nešto važno! Zašto je važno da se fokusirate na pozitivne strane života čak i kada se pojavi negativnost...

U životu nam se neke stavri ispune čim ih zamislimo, za neke je potrebno vrijeme i dodatni trud, a neke se nikada ne ispune. To je putovanje koje se zove život i uvijek i sve umije da iznenadi. Ponekad se pojave teški periodi, izazovi, prepreke, ali tada je važno da se podsjetimo koliko puta smo prošli kroz takve promjene? Iz mnogih smo izašli kao pobjednici, zar ne?

Evo jedne jednostavne, ali veoma važne misli - Događaji koji se dešavaju u vašem životu i faza kroz koju prolazite priprema je za nešto važno.

Šta nam ova mudra izreka poručuje:

U životu se često suočavamo sa lekcijama, a neke od njih nisu prijatne. Lekcija je potrebna za učenje, za promjenu za dobijanje novih informacija i novog iskustva. Kao rezultat toga, shvaćena, naučena lekcija pomaže da postanemo jači, mudriji, da rastemo i da se dalje razvijamo.

Naš život se sastoji od mnogih faza i događaja. Ono što se trenutno dešava u našem životu je samo događaj ili faza. Prije ovoga bilo ih je mnogo, a poslije će ih biti mnogo više.

Kada doživljavate nešto negativno što se dešava ovdje i sada samo kao elemente u mozaiku života, onda to ne izgleda kao takva katastrofa. Da, možda doživite gubitak, možda vam se desi neka vrsta neuspjeha. Ali pogledajte svoj život u cjelini, on je šaren, svijetao, raznovrstan - na vama je šta ćete vidjeti u njemu.

Možete se fokusirati na ljutnju i negativnost, ili se možete fokusirati na značenje. Na vama je da odlučite kako ćete ispuniti svoj um i svoj dan. Uvijek postoji izbor. Možda nije vrijeme ili mjesto da se radujemo i plešemo u ruševinama. Ali možete razumjeti značenje i suštinu, možete se koncentrisati na ovo. Svijest i kreativan pristup su također dostupni tokom izazovnih dana.

Čovjek ide na novi nivo kada je spreman. Događaji koji vam se sada dešavaju dio su pripreme za sljedeću fazu života. Vjerovatno, bez prolaska kroz ovu lekciju, bez ovog prevazilaženja, ne biste bili spremni.

Ne možete se osloboditi odgovornosti za svoju sreću ni u jednom periodu života. U periodu koji nije najradosniji, vrijedi se iščupati iz stalnih misli o tome kako je sve loše i kako su svi okolo loši. Bolje je da se često vraćate shvatanju da ste sami odgovorni za to kako ćete razumjeti ovu lekciju i kako ćete to znanje koristiti u budućnosti.


 

Ne propustite