TAJNA TITOVE SAHRANE RASKRINKANA?! Evo šta je bilo u sanduku umjesto NJEGOVOG TIJELA - ovo niko nije smio da sazna? (VIDEO)

Objavljeno:26.03.2023 - 18:48
A A A Times Arial

Doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito sahranjen je na veliki srpski praznik, ali i na dan Trećeg srpskog ustanka koji je vodio ratni zločinac Dragoljub Draža Mihailović na Ravnoj gori 8. maja.

Njegova sahrana nije mogla da prođe bez tajni i misterija.

Najveća tajna bila je šta se zapravo nalazi u kovčegu koji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom.

Čitavu misteriju oko sahrane koja je okupila najveći broj svjetskih državnika ikada na jednom mjestu otvorio je svojevremeno dr Obren Đorđević nekadašnji načelnik SDB Srbije u magazinu "Intervju", novinaru Marku Lopušini.

On je, naime tada iznio tvrdnju da tijelo Josipa Broza Tita nije nikada bilo u kovčegu, već da se tamo nalazio pijesak.

profimedia-0318829360

Foto: Profimedia

- Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela - kaže.

- U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak - rekao je Đorđević za Intervju, koji je tako razotkrio sve misterije.

Naravno, i danas se mnogi pitaju da li je Josip Broz Tito zaista sahranjen u Kući cvijeća, zašto nema petokrake na mermernoj ploči i mnoga druga pitanja koja su plod raznih teorija zavjera ili ipak ne.