ZA RAMAZAN OTPLATIO DUGOVE MJEŠTANA U LOKALNOJ PRODAVNICI! Šokirao vlasnika pozivom: Pošalji mi iznos i spali tefter!

Ramazan
ZA RAMAZAN OTPLATIO DUGOVE MJEŠTANA U LOKALNOJ PRODAVNICI! Šokirao vlasnika pozivom: Pošalji mi iznos i spali tefter!
.

Počeo je mjesec ramazana koji za muslimane podrazumijeva strogi vjerski post, ali i dane širenja ljubavi, solidarnosti i dobričinstva.

Koliko je sveti mjesec važan najbolje pokazaje i jedan nesvakidašnji primjer humanosti iz Bara kad je vlasniku marketa u naselju Dobra Voda stigla neobična poruka.

Jedan naš čovjek koji živi i radi u inostranstvu mi je pisao na Facebooku i pitao da mu pošaljem novčani iznos dugovanja onih mušterija koje kupuju kod nas, a upisuju se na recku u takozvani tefter. Rekao mi je da ne želi imena i prezimena već samo novčani iznos. I sam iznenađen ovim zahtjevom, poslao sam mu iznos, a novac je poslije dvije minute uplaćen. Rekao mi je da zapalim tu svesku dužnika i ja sam to učinio – kaže vlasnik marketa iz Bara Edo Murić.

Ovaj humani čovjek, čiji identitet je poznat vlasniku marketa, pomogao je mušterijama svih vjera i nacija koje su kupovale na recku u ovom marketu. Međutim, ovo nije prvi put da čini dobro djelo jer se prije dvije godine dogodila identična situacija kada je isti čovjek tokom mjeseca ramazana otplatio dug svojih bivših sugrađana.

Ljudi kojima je obrisan dug prvo nisu vjerovali. Bili su baš iznenađeni, a zatim i jako srećni jer dosta njih teže živi pa im je ovo dobro djelo ovog donatora bilo od velikog značaja – dodaje Edo.

Dobro i neobično djelo sa oduševljenjem se prepričava među građanima Bara.

Da njemu i njegovoj porodici dragi Allah podari sreću, zdravlje, nafaku i uveća imetak – poručio je za kraj Edo, prenosi Kurir.

Ne propustite