DODAJTE SAMO 3 PROSTA SASTOJKA: Dobit ćete najbolji kuhani krompir koji ste ikad probali
Ponuda
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
Mislite na Vaše zdravlje i opustite tijelo i um- masaža i hidžama cijelog tijela!
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
Kuhani krompir ima nezasluženu reputaciju dosadnog jela. Uglavnom na kraju završi u krompir pireu jer ga nismo dovoljno dobro skuhali, pa onda nema smisla služiti ga takvog. Ali, postoji trik da kuhani krompir uvijek bude savršeno kuhan, sočan i dovoljan sam po sebi.
Stavite u vodu krompir, pa onda dodajte čen bijelog luka, jedan lovorov list i malo bibera. Po želji dodajte i druge začine za koje mislite da će se lijepo slagati.
Onda dodajte hladnu vodu, dodajte so i stavite krompir da se kuha na srednjoj temperaturi. Prije nego što ga izvadite, provjerite da li je definitivno gotov, i to tako što ćete u njega zabosti čačkalicu koja treba da izađe čista.
Kada vidite da je skuhan, procijedite ga i odstranite sve začine. Dok je krompir još vruć, prepolovite ga i dodajte malo maslaca, oko dvije kašičice. Možete dodati i još malo soli i bibera, i to je to! Vaš savršeni krompir je gotov.