"Spoznao sam da još nije bilo moje vrijeme za umiranje"

SVJEDOČANSTVO 'POKOJNIKA': Ipak postoji život nakon smrti? Čovjek kojeg su vratili iz mrtvih opisao šta se dogodilo nakon što je izdahnuo

Objavljeno:24.03.2023 - 14:29
A A A Times Arial

'Osoblje je stalno ulazilo i izlazilo kako bi zaustavilo krvarenje, a ja sam promatrao sa strane kako me pokušava spasiti', prepričao je Kevin Hill

Kevin Hill, tako barem upravo prenose gotovo svi britanski mediji, još je jedan od onih ljudi koji su samo privremeno preselili na drugu stranu. Priča kaže da je lani umro tijekom operativnog zahvata što mu je omogućilo da danas tvrdi kako ipak postoji život nakon smrti.

"Nisam vidio to famozno svjetlo prema kojem sam trebao ići. Nisam gledao ni prema dolje, prema svojem tijelu, ali sam znao da sam odvojen od njega. Imao sam osjećaj kao da se nalazim u duhovnom carstvu, bio sam svjestan svega što se događa, ali sam osjetio i silan spokoj", otkrio je.

Hill se u ljeto 2021. godine otputio na pregled zbog oteklina na nogama, a s vremenom je utvrđeno da su nastale zato što mu je tijelo zadržavalo vodu.

Premda su liječnici isprva ignorirali simptome, naposljetku je upućen u jedinicu za koronarnu skrb u Derbyju te je tako započeo njegov jednogodišnji boravak u bolničkoj postelji.

Kevin je u međuvremenu obolio i od kalcifilaksije, od nakupljanja kalcija u malim krvnim žilama, a smrt je, kaže, iskusio tijekom operacije.

"Znao sam da je situacija izuzetno ozbiljna. Osoblje je stalno ulazilo i izlazilo kako bi zaustavilo krvarenje, a ja sam promatrao sa strane kako me pokušava spasiti", prepričao je.

"A onda sam samo zaspao i probudio se živ. Spoznao sam da još nije bilo moje vrijeme za umiranje, a cjelokupna situacija me natjerala da promijenim svoje prioritete", dodao je.

Nakon što je Kevin prvi put primljen u bolnicu, liječnici su otkrili da je njegov srčani zalistak razlog zašto mu tijelo zadržava vodu. Operirao ga je u januaru 2022. godina nakon čega je dobio kalcifilaksiju.

Sada se gotovo u potpunosti oporavio i vratio kući supruzi Camille Hill.