Savršen zalogaj: Junetina u saftu

Kuharica
Savršen zalogaj: Junetina u saftu
Donosimo vam ideju što danas spremiti za ručak.

Donosimo vam ideju što danas spremiti za ručak.

Sastojci:    
500 g junetine od buta

2 glavice crnog luka

1 mrkva

3 češnja bijelog luka

200 ml pavlake za kuhanje

4-5 komada kiselih krastavaca

2 krompira

1 lovorov list

1 kocka za junecu juhu

2 kašike biljnog začina

Brašna po potrebi

Peršuna po ukusu

Uputstvo za pripremu:
Meso isjecite na manje šnicle, izlupajte ih kuhinjskim čekićem, začinite i uvaljajte u brašno.

Popržiti na ulju sa obje strane.

Šnicle izvadite a u istoj masnoći propržite isjeckani crni i bijeli luk, kao i mrkvu sječenu na kolutove.

Vratite šnicle, nalijte 200 ml tople vode, promiješajte. Zatim poklopite i ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko sat vremena.

Krompir oljuštite i isjecite na kriške. Krastavce također isjecite na kriške. Stavite krompir i krastavčiće u posudu sa mesom, dodajte lovorov list, kocku za juhu i nalijte vodom pa nastavite sa dinstanjem.    

Kada meso i krompir budu kuhani, dodajte pavlaku za kuhanje, sjeckani peršun i začinite po želji.    

 

Ne propustite