RODILA JE BEBU I HTJELA DA JE OSTAVI U PORODILIŠTU: Odbijala je svoje dijete, a onda je BABICA napravila ČUDO

Kiosk
 RODILA JE BEBU I HTJELA DA JE OSTAVI U PORODILIŠTU: Odbijala je svoje dijete, a onda je BABICA napravila ČUDO
.

Srpkinja htjela da ostavi bebu u porodilištu, a onda ju je babica spriječila i napravila potez vrijedan divljenja.

Na Tviteru se pojavila zanimljiva ispovijest nekadašnje glavne sestre na jednom ginekološko - akušerskom odeljenju u Srbiji, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Bila je na porođaju žene koja je na svet donosila dijete koje niko iz njene okoline nije prihvatalo. Zatrudnjela je u 38. godini, u vanbračnoj zajednici. Roditelji su je se zbog toga odrekli, od rođenog brata dobijala je pretnje, partner je nestao, a ona je poželela da tek rođenu bebu ostavi u porodilištu jer nema od čega da je izdržava, piše Yumama.

Nakon porođaja nije željela ni bebu da stavi na grudi da ne bi razvila snažnu emotivnu vezu sa njom. Ipak, život je nedavno riješio da ovoj sestri i ženi koja se tada porađala ponovo ukrsti puteve. Ona je ipak zadržala dijete, ispunjena je i uspješna žena sa sretnim i odraslim djetetom, a puna emocija ova sestra je odlučila da poslije toliko godina podijeli njihovu priču na društvenim mrežama.

"Radila sam tada na ginekološko akušerskom odelj.kao gl.sestra. Ujutru bih prije vizite obišla sve tri strane odeljenja,videla šta se dešavalo u toku noćne smene i spremila se za vizitu.

Tog jutra,kao i obično dobijem izvještaj o broju porođaja i stanju porodilja i beba. Za jednu porodilju mi prenesu da nije htjela da prihvati bebu. Uđem kod nje, djevojka 38 godina starosti plače. Kaže da je beba rođena u vanbračnoj vezi i da njena porodica ne želi da je prihvati, pa ona ne može da je stavi na grudi jer će se još više vezati, a mora da je ostavi. Otac deteta se ne pojavljuje.

Kažem joj da se smiri i da ću doći kod nje kada završimo vizitu. Tako i bude. Devojka mi ispriča sve, a ja joj objasnim proceduru. Opipavam osjetljiv teren.

Pitam je da li ona, ako izuzmemo njenu porodicu, želi da vidi i stavi bebu na grudi. Kaže da želi - kroz suze. U teškoj je finansijskoj situaciji i ne zna kako će gajiti dete bez podrške svojih. Kažem joj da ću pozvati Centar za socijalni rad i da ćemo svi pomoći, samo da ne ostavlja bebu.

Pozovem Centar, dam podatke i zamolim ih da dođu što pre. Došli su socijalni radnik i psiholog. Razgovarali su sa njom i kazali šta oni mogu da urade da joj pomognu. Njeni je zovu, prete, ona uznemirena, plače. Uzmem njen telefon i kažem bratu koji je bio najljući da ću obavestiti policiju jer mi uznemiravaju pacijentkinju.

Ona uzme bebu u naručje, stavi je na podoj i tada sam znala da će biti sve u redu. Pojavi se njena tetka, uzeće je kod sebe. Centar je finansijski pomogao koliko je bio u mogućnosti, a mi smo sakupili neku količinu novca i na otpustu joj dali.

Spakovali smo joj neke osnovne stvari za bebu i ispratili je kod tetke.

Brzo je našla posao i živjela pristojno. Posle je otišla u inostranstvo sa svojim djetetom. Vidjela sam ih pre par godina. Ne bih je prepoznala da mi se nije javila. Dijete poraslo, ona sredjena, srećna".

Ne propustite