Sudija u Njemačkoj osudio Srbijanca na doživotni zatvor: 'Ubili ste brižnu majku dvoje djece'

Svijet
Sudija u Njemačkoj osudio Srbijanca na doživotni zatvor: 'Ubili ste brižnu majku dvoje djece'
.

Aleksandar Š. (42) iz Valjeva, koji je prije godinu dana uhapšen u Njemačkoj zbog sumnje da je na autoputu u Frankfurtu ubio svoju bivšu suprugu Tanju Pavlović (40) iz okoline Loznice, osuđen je na doživotnu robiju zbog svirepog zločina!

Kako prenose njemački mediji, sud je utvrdio da je Srbijanac sa sedam uboda nožem usmrtio svoju bivšu ženu, koju je presreo kolima na autoputu i prepriječio joj put, te je primorao da se zaustavi.

"Sud se uvjerio da je Aleksandar Š. 19. marta 2022. godine svojim vozilom prvo naletio na Renault Twingo svoje supruge na autoputu kod Frankfuta i tako ga zaustavio. Potom je otrčao do ženinog auta, razbio staklo, otvorio vozačeva vrata i nožem ubo suprugu sedam puta u gornji dio tijela. Ona je od povreda preminula ubrzo po prijemu u bolnicu", navode njemački mediji detalje iz presude.

Kako dodaju, okrivljeni je na suđenju iznio svoju odbranu, a u završnim riječima je u suzama rekao:

"Svađali smo se, izgubio sam kontrolu i dva puta sam je ubo nožem. Tada sam vidio kako je počela da pljuje krv i htio sam da joj pomognem", rekao je on.

Aleksandar Š. je, navodno, rekao i da je kobnog dana "slučajno ugledao ženin automobil na auto-putu".

Sudija je nakon ovih riječi, primijetio da je okrivljeni Srbijanac zaboravio da na još pet uboda, koje je pokojna imala na svom tijelu.

"Sud je sa sigurnošću utvrdio da je optuženi odlučio da ubije ženu, nakon neuspjelih pokušaja da s njom obnovi ljubavnu vezu. Utvrđeno je da je žrtva bila bespomoćna",dodaju tamošnji mediji.

Tokom suđenja, sudija se obratio okrivljenom riječima: "Ubili ste brižnu majku dvoje djece".

Ova presuda još uvijek nije postala pravosnažna, prenosi Radiosarajevo

Ne propustite