VIDEO: Bungee jumping za pamćenje: Skočio na nagovor prijatelja, a onda je puklo uže

Zanimljivosti
VIDEO: Bungee jumping za pamćenje: Skočio na nagovor prijatelja, a onda je puklo uže
Posjeta Tajlandu i zabavnom parku u kojem je skakao bungee jumping Mike će teško zaboraviti, bio je to stvarno izlet za pamćenje jer dobro je da je ostao živ.

Posjeta Tajlandu i zabavnom parku u kojem je skakao bungee jumping Mike će teško zaboraviti, bio je to stvarno izlet za pamćenje jer dobro je da je ostao živ.

Ljubitelji adrenalina vole bungee jumping, a neki ga opisuju kao iskustvo blisko smrti, no malo mu ih je prišlo toliko blizu kao turist iz Hong Konga koji je uspio preživjeti pucanje užeta na Tajlandu.

Snimka cijelog događaja postala je viralna, a potom je i 39-godišnji Mike sam ispričao kako je došlo do skoka i što mu je prolazilo glavom nakon što je skočio s podija visine prosječne deseterokatnice. 

Mike je bio s prijateljima na odmoru u siječnju u gradu Pattaya te su odlučili posjetiti safari i avanturistički park Changthai Thappraya. Njegov plan prvotno je bio okušati se na streljani, no prijatelji su ga izazvali da proba bungee jumping.

''Bilo je jako visoko pa sam zatvorio oči. Planirao sam ponovno otvoriti oči kad odskočim. Shvatio sam da je uže puklo kad sam otvorio oči i bio sam okružen vodom'', kazao je Mike.

Sreća u nesreći je da je skok izveden preko vodene površine. Uže je puklo nekoliko milisekundi prije nego što se Mike približio dnu svog skoka, bacivši ga u vodu, a sve su snimili njegovi prijatelji.

Uspio je ponovno izroniti i plivati iako su mu stopala bila povezana donjom polovicom puknutog užeta, a upozorio je da je pitanje što bi se dogodilo da je riječ o osobi koja ne zna plivati.

"Sletio sam na lijevu stranu pa su ozljede tamo bile ozbiljnije", rekao je Mike za CNN, prepričavajući kako je ostao prekriven modricama: ''Bilo je kao da me netko upravo jako pretukao.'' 


Mike je rekao da mu je Park nadoknadio troškove skoka i platio rendgenske i ultrazvučne pretrage na Tajlandu.

Nithit Intim, osnivač Parka, kazao je kako je to prvi put da je vidio puknuće užeta: ''Nakon što je puklo, naše osoblje je Mikea odmah izvuklo iz vode i pitalo ga je li dobro,a kada je rekao da se osjeća kao da ga je netko pretukao odveli smo ga u bolnicu.''

Intim je rekao da je Mike potpisao odricanje od odgovornosti prije skoka te je poslao i fotografiju potpisane izjave, kao i kopije medicinskih računa u Tajlandu ''Naše osoblje je objasnilo da će naša tvrtka nadoknaditi medicinske račune ako se dogodi bilo kakva nesreća, no klijent ne može zahtijevati naknadu za druge vrste troškova".

Dodao je i da je Park voljan platiti sve daljnje izravne medicinske troškove u Hong Kongu ako se dostave računi.

Ne propustite