DJEVOJKA NA ULICI NAŠLA VELIKU SUMU NOVCA, PA TROŠILA NA ŠTA JE STIGLA: Kasnije joj policija zakucala na vrata, MAJKA OD STIDA U ZEMLJU PROPALA

Kiosk
DJEVOJKA NA ULICI NAŠLA VELIKU SUMU NOVCA, PA TROŠILA NA ŠTA JE STIGLA: Kasnije joj policija zakucala na vrata, MAJKA OD STIDA U ZEMLJU PROPALA
.

Devetnaestogodišnja devojka Slavica iz Podravine u Hrvatskoj, pronašla je na ulici na desetine falsifikovanih novčanica u iznosu od 100 i 200 kuna.

Ne obraćajući pažnju da li je novac lažan, ona je kupovala stvari u prodavnici, vraćala dugove ali i pozajmljivala porodici.

Iako se tokom istrage branila da nije znala da su lažne, osuđena je na uslovnu kaznu zatvora. Prema presudi, dio novca dala je o majci sestri i tetki, a dio je zadržala za sebe i potrošila.

Otkrila je kako je novčanice vidjela kod dvorišne ograde u Pitomači, pa je o svemu obavijestila tetka Mariju koja je novac otišla pokupiti.

Plaćala dug za jaja

Nađen novac podijelila je sa tetkom, gdje je svakom pripalo oko 1.200 lažnih kuna. Slavičina majka Mira priznala je kako je od kćerke dobila novčanicu od 100 kuna kojom je Darku platila dug za jaja, piše danica.hr.

Sestra Mateja novčanicom od 100 kuna pokušala je da kupi robu u lokalnoj radnji ali je prodavačica na vrijeme prepoznala da je riječ o lažnom novcu.

Tetka Marija je potvrdila priču svoje rodice. Kaže kako je otišla po bačeni novac uz ogradu kuće u Pitomači. Potom ga je podijelila sa Slavicom, ali Marijina sestra Božica odmah je uočila da je riječ o lažnom novcu te im rekla da ga unište.

Njena sestra Božica upozorila je kako se “iz aviona” moglo vidjeti da su novčanice lažne.

Istragom se otkrilo kako je radnja iz Pitomače oštećena je za 271 kunu, Dario koji je prodavao jaja za 160 kuna, a Jadranka od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavci vraćali kusure od 71 kn i 60 kuna, prenosi Hayat

Ne propustite