SAVRŠENA ČOKOLADNA GLAZURA KOJA NE PUCA: Ovu caku čuvenog poslastičara mnoge domaćice ne znaju!

Kuharica
SAVRŠENA ČOKOLADNA GLAZURA KOJA NE PUCA: Ovu caku čuvenog poslastičara mnoge domaćice ne znaju!
Poslastičar Rudolf Van Vin otkrio je caku za najbolju čokoladnu glazuru koju ste ikad probali!

Poslastičar Rudolf Van Vin otkrio je caku za najbolju čokoladnu glazuru koju ste ikad probali!

Čokolada posebno začini svaki kolač, a mislimo da ne postoji osoba na svijetu koja je ne voli. Čuveni poslastičar Rudolf Van Vin nerijetko djeli brojne trikove za pripremu najrazličitijih slatkiša, a ovoga puta je otkrio kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru koja ne puca. Uz nju će svaka vaša poslastica biti kao remek-djelo.

Sastojci:

250 g omekšalog putera
300 g šećera u prahu
200 g crne čokolade (istopljene)
2 kašike kakao praha
100 g tečne slatke pavlake

Način pripreme:

Omekšajte puter i pomješajte sa šećerom. Mutite ova dva sastojka, dok ne dobijete homogenu, glatku masu. Potom dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju, slatku pavlaku. Zatim mutite dok se svi sastojci dobro ne sjedine, a smjesa postane pjenasta. Ukoliko vam se pojave grudvice, stavite činiju kratko u posudu sa vrelom vodom, a onda nastavite sa mućenjem. Čokoladnu glazuru nanijeti na kolač dok je još topla.


 

Ne propustite