Gdje parovi najčešće pogriješe kada započnu zajednički život: 3 DETALJA KOJA NE TREBA IGNORISATI

Praktična žena
Gdje parovi najčešće pogriješe kada započnu zajednički život: 3 DETALJA KOJA NE TREBA IGNORISATI
-

Vrlo brzo san može da se pretvori u noćnu moru, zato obratite pažnju na ove česte tri greške

Često nas ponesu emocije kada je pred nama jedan važan momenat u životu, pogotovo kada taj momenat dijelimo sa partnerom.

Tako, većina parova, kada dočeka momenat da započne zajednički život, zapostavi neke ključne stvari, što uzrokuje svađe, loše raspoloženje kao i poljuljanu vezu.

Kako biste izbjegli kvarenje ovog bitnog momenta za vas, obratite pažnju na sljedeće česte greške.

Da li je pravo vrijeme?

Ovo pitanje je jedno od ključnih kada se pojavi ideja o zajedničkom životu. Nakon nekog vremena provedenog u vezi, možda se čini idealnim da konačno zakoračite na put zajedničkog stanovanja. Ali, prije nego što ishitreno prihvatite ovu promenu, postoje pitanja na kija treba da date odgovor prije tog koraka.

Da li biste funkcionisali kada biste dugo vremena provodili zajedno? Razmislite da li ste spremni da sa tom osobom dijelite svakodnevicu - da ustajete jedno kraj drugog i isto tako završavate dan. Ovo ne upućuje na sumnju u ispravnost izbora vašeg partnera, već se odnosi na to da li ste dovoljno sebe upoznali. Svako ima svoj sopstveni ritam dana na koji je navikao. Neke stvari možda još uvijek niste upoznali kod sebe, a predstavljale bi vam teret kada biste ih polako spoznavali u zajedničkom domu.

Zato, bolje je da testirate zajednički život odlaskom na zajedničko putovanje, što duže je poželjno, jer ćete tada uvidjeti da li dobro funkcionišete kada delite dan sa partnerom.

585310-horoskop-ljubav-vasyl-dolmatov-istock-getty-images-plus-via-getty-images-f

Lokacija

Bilo da je u pitanju useljenje u zajednički stan u istom gradu u kome ste već živjeli ili nekom drugom, bitno je da se zapitate gdje ta lokacija može biti.

Uvijek je bitno da vam vaše obaveze budu na vidiku kada je u pitanju nova adresa. Dakle, da li vama odgovara udaljenost od posla ili nekog drugog bitnog mjesta. Isto tako ne treba da pokažete sebičnost, već da se kompromisom dogovorite za sredinu. Ovo nije situacija gdje će jedna osoba da se "žrtvuje", jer će zasmetati vrlo brzo.

Finansije

Još jedna veoma važna stavka jeste da slobodno i bez ikakvog ustručavanja porazgovarate o načinu finansiranja zajedničkog života. Dakle, da li će biti pola-pola ili ćete se podeliti ko će kakav novčani doprinos imati.

Tu je česta prepreka razlika u zaradi, ali i to se može razgovorom riješiti, samo je bitno da se ta komunikacija obavi. Dobro rješenje je takođe i zajednički račun.

Dogovor oko ovoga otklanja dosta potencijalnih rasprava i unaprijed zakazanih svađa.

Uz pomoć ovih stavki, zajednički život sigurno neće označavati kraj veze, poručuje "Brigitte.de"

(Telegraf.rs)

Ne propustite