MEJKAP GREŠKE ZBOG KOJIH IZGLEDATE STARIJE: Za žene preko 40 godina jedna stvar je ključna kod šminkanja

Objavljeno:21.03.2023 - 19:56
A A A Times Arial

Poznata šminkerka otkrila je tehnike koje treba da koriste žene sa zrelom kožom lica.

Sve žene se šminkaju kako bi izgledale mlađe i dopadljivije, međutim zbog nekih grešaka postižu kontraefekat. Poznata šminkerka Nikol Burant podijelila je savjete za šminkanje žena koje su u zrelim godinama i ukazala na greške koje treba izbjegavati.

Ona je istakla da uobičajene tehnike šminkanja i osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka na zreloj koži izgledaju teško.

"Ako ste odrasli u 80-im i 90-im kao ja, velike su šanse da pravite bar jednu od ovih grešaka u šminkanju. Ne želimo da se šminkamo kao devedesetih,  jer nam je koža sada zrela", rekla je Nikol koja je prošla kroz obavezne korake prilikom nanošenja šminke na zrelu kožu. Prvo je počela sa puderom i nanijela malu količinu pudera na svoju ruku.

Nikol je objasnila da su male količine pudera ključ za postizanje mladalačkog izgleda. Ona je brzo utapkala  puder četkicom za šminku i pokazala kako ravnomjerno i savršeno prikriva nedostatke. Onda je savjetovala ženama da kada stavljaju lajner ne povlače kožu kapka drugom rukom jer će linija biti isprekidana.

Šminkerka je pokazala kako stavlja bronzer i istakla da važno da ga nanosite na gore, Poput pudera, brzo ga utapkajte četkicom za šminkanje.

Nikolin ključni savet je bio da nikada ne nanosite šminku potezima nadole. Stavila je „mali dio” korektora i rumenilo oko obraza i dole od očiju. Ona je naglasila da je važno da se četkica pomjera nagore dok se šminka.

Tekst: Lepa&Srećna