DOMAĆE BUHTLE, TIJESTO MEKANO KAO PAMUK, A PROVJERENO USPIJEVA: Slatki zalogaji bez trunke šećera!

Praktična žena
DOMAĆE BUHTLE, TIJESTO MEKANO KAO PAMUK, A PROVJERENO USPIJEVA: Slatki zalogaji bez trunke šećera!
-

Domaće kiflice uvijek su popularne, bilo da ih pravite slane ili slatke, svi ih obožavaju. Napravite sličnu varijantu - buhtlice sa punjenjem po želji, biće odličan doručak uz šolju mlijeka

Sastojci:

550 gr brašna
250 gr margarina
1 kisela pavlaka
1 prašak za pecivo
1 jaje
punjenje po izboru: džem, krem..
šećer u prahu za posipanje
buhtle

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u dubljoj vangli i zamijesite tijesto.
Pokrijte krpom i stavite u frižider da se malo stegne - oko 20 minuta.

Zatim razvucite tijesto, isecite ga na pravougaonike iste veličine i na svaki stavite kašičicu punjenja po želji.
Urolajte i poređajte u prethodno namašćen pleh.

Zagrijte rernu na 180 stepeni, a za to vrijeme ostavite buhtle da odstoje u plehu i još malo nadođu.
Pecite ih oko 15 minuta, treba da ostanu bijele. Kada se ispeku uvaljajte ih u prah šećer.

(Stvarukusa)

Ne propustite