O MALOJ VIKTORIJI (8) TREBA DA BRUJI CIJELI BALKAN! Ošišala kosu i donirala za periku djevojčici oboljeloj od raka!

Aktuelno
O MALOJ VIKTORIJI (8) TREBA DA BRUJI CIJELI BALKAN! Ošišala kosu i donirala za periku djevojčici oboljeloj od raka!
Viktorija Tomić je učenica drugog razreda osnovne škole i s pravom zvijezda dana u Užicu

Viktorija Tomić je učenica drugog razreda osnovne škole i s pravom zvijezda dana u Užicu. Ona je odlučila da svoju dugu kosu odsječe i donira NURDOR-u, Nacionalnom udruženju roditelja djece oboljele od raka, kako bi neka djevojčica dobila periku.

Viktorija je s razlogom ovih dana najljepše lice Užica, a njene fotografije djele se na društvenim mrežama i po medijima. Iako ima tek 9 godina na djelu je pokazala plemenitost.

“Moj san je bio da odsječem kosu pa mi je mama jednog dana pokazala da mogu da doniram svoju kosu koja je bila velika, velika da se nije mogla raščešljati i oprati”, navodi Viktorija Tomić.

Inicijativa je bila mamina, a odluka, bez dileme, Viktorijina.

“Ipak je to velika dužina, 35 centimetara je odsječeno. Međutim, ona nije htjela da odustane kako je vidjela da može nekako da pomogne automatski je pristala i nije bilo trenutka uopšte da se predomislila”, ističe Suzana Tomić, Viktorijina majka.

“Pitala me je sto puta jesi li sigurna - jesi li sigurna, ja kažem - jesam, hajde da se šišam”, objašnjava Viktorija Tomić.

Obe su sve što se poslije dešavalo, doživjele na svoj način.

“Nekako je baš puno emocija i svega i jako sam ponosna na nju što je odlučila da pomogne nekome, izrasla je u pravu osobu i velikog čovjeka”, kaže Suzana Tomić.

Viktorija dodaje: „Ne mora ovo da urade ko što sam ja, ali ja sam željela ovo da uradim”.

Tomiće je obradovala i vijest da je kosa stigla u NURDOR i da će uskoro jedna djevojčica dobiti periku.
 

Ne propustite