TRIK SASTOJCI ZA PRAVO PEKARSKO TIJESTO: Raste kao ludo i mekano je poput oblaka - za najsavršeniji hljeb ili pecivo

Praktična žena
TRIK SASTOJCI ZA PRAVO PEKARSKO TIJESTO: Raste kao ludo i mekano je poput oblaka - za najsavršeniji hljeb ili pecivo
Kada mijesite tijesto najbitnije je da sastojci budu sobne temeprature, jer to je prvi korak kako bi ono uspjelo. Pored toga, bitno je da se koriste i sastojci koji će ga učiniti mekanim i vazdušastim.

Kada mijesite tijesto najbitnije je da sastojci budu sobne temeprature, jer to je prvi korak kako bi ono uspjelo. Pored toga, bitno je da se koriste i sastojci koji će ga učiniti mekanim i vazdušastim, piše Stvarukusa.rs.

Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba, već je bitno da u tijesto dodate određene namirnice, kao što su sirće i jogurt,preporučuju iskusni pekari. Jogurt će ga učiniti najmekšim, a sirće će pomoći da brže naraste. Uživajte!

Sastojci:

1 čaša jogurta
10 kašičica šećera
2 jajeta 
2 kašičice suhog kvasca
3,5 šolje brašna 
3 kašike ulja 
1 kašika sirćeta 

Priprema:

U posudi promiješajte jogurt, kašičicu šećera, suhi kvasac i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smhesu dodajte preosali šećer, so i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte prosijano brašno, ulje i sirće. Umijesite testo. Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati. Nakon toga izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi nekih pola sata. Koristite ga za peciva, hljeb, slatka testa...

Ne propustite