USRED CARSKOG REZA DOKTOR JE TAMARU PITAO GDJE JE BEBA: Stomak je bio prazan, ali čuli su se otkucaji srca. KAKO JE OVO MOGUĆE?

Praktična žena
USRED CARSKOG REZA DOKTOR JE TAMARU PITAO GDJE JE BEBA: Stomak je bio prazan, ali čuli su se otkucaji srca. KAKO JE OVO MOGUĆE?
– Hirurg u ovom trenutku gleda mene i mog partnera i kaže: “Gdje je beba?”

– Hirurg u ovom trenutku gleda mene i mog partnera i kaže: “Gdje je beba?”

Tamara MekPedran je majka ćetvoro djece, a svoju šokantnu priču je podijelila sa pratiocima na TikTok-u.

Objasnila je da je znala da nešto nije u redu sa trudnoćom, ali da ju je medicinsko osoblje otpustilo pošto je imala samo 17 godina.

– Kada me je hirurg otvorio tokom hitnog carskog reza u 31. nedjelji pronašao je praznu matericu – rekla je u jednom kratkom videu koji je brzo postao viralan.

TikTokerka je zatim objavila duži video kako bi objasnila cijelu priču.

– Nisam se porađala, bila sam trudna. Vidjeli smo bebu unutra, tako da je bila tu. Samo ne na mjestu gdje je trebalo da bude – kazala je ona.

Tamara je objasnila da je imala 17 godina kada je zatrudnila i da je prvi pregled imala u 14. nedelji.

– Niko ne želi da sluša tinejdžerku dok je trudna i to pričam od srca. Da jesu i da su istražili zašto sam zabrinuta otkrili bi da beba nije na pravom mjestu – nastavlja ona priču.

Sa oko 20 nedjelja, Tamara je objasnila da se pojavilo krvarenje i bol, ali su stručnjaci insistirali da je to normalno.

– Završila sam na skeniranju i otkrili su da bukvalno nemam amnionsku tečnost. Takođe su postojali i drugi razlozi za brigu u vezi sa rastom bebe i placente – kaže ona.

Do 31. nedjelje buduća mama je bila na krevetu u bolnici zbog „nedostatka pokreta fetusa“.

– Došli su oko pet sati ujutru da urade mali dopler i otkrili su da otkucaji bebinog srca ne mogu da se lociraju. Na kraju su ga pronašli, ali je bilo zabrinjavajuće. Beba je imala veoma težak fetalni distres. Odveli su me na porođajno odjeljenje. Tada je babica počela da me savija u razne položaje.

– Ispostavilo se da je beba sjedila na pupčanoj vrpci zbog čega su otkucaji srca opali. Kada su odlučili da će me poroditi, otvorili su me i to je bila prazna materica sa vrećicom amnionske tečnosti unutra. Sva tečnost koju je trebalo da dobijem sa ovom bebom bila je u materici, ali bebe nije bilo – objasnila je ona.

– Hirurg u ovom trenutku gleda mene i mog partnera i kaže: “Gdje je beba?” Gledam ga i mislim se “Ne znam, bolje bi ti bilo da je nađeš!” – dodaje Tamara.

Da bi istražili šta se dogodilo, na kraju su rasijekli Tamarim stomak od kuka do kuka.

– Otkrili su da sam imala dodatnu malu šupljinu. Nije imala grlić materice, ali je imala jajnik i jajovod i nije postojala komunikacija sa mojom pravom matericom. To je mjesto gdje su beba i njena posteljica zapravo bile, daleko od njene materice i amnionske tečnosti – kaže ona.

Pravo je čudo da su i beba i ona bile dobro, a Tamara je objasnila da je od tada dobila blizance i još jednog sina koji su prevremeno rođeni.

Trenutno je ponovo trudna i nada se da će izdržati do punog termina.

Ne propustite