ON JE MOMAK OD 27 GODINA ZAROBLJEN U TIJELU BEBE: Svojom pojavom šokira cijeli svijet, pogledajte kako izgleda

Kiosk
ON JE MOMAK OD 27 GODINA ZAROBLJEN U TIJELU BEBE: Svojom pojavom šokira cijeli svijet, pogledajte kako izgleda
.

Manpret Singa iz Indije je zarobljen u tijelu bebe, ne može da priča i da se razvija i potrebna mu je 24-sata njega kao i svakom malom djetetu.

Njegove komšije u Hisaru u Indiji ga zovu „čovjekom veličine pinte“, a njegova tetka Lakhvinder Kaur (42), sa kojom živi, ne odvaja se od njega, prenosi Metro.

Manpret se kikoće kao dijete i rijetko je tužan. Samo kada psi ili bilo koja druga životinja ispuste zvuk, on se uplaši i zaplače. Sa druge strane, njegova okolina ga obožava! Smatraju ga reinkarnacijom hinduističkog boga i ljudi dolaze iz svih dijelova države kako bi ga upoznali – rekao je njegov ujak Karanvir Sing (45).

screenshot-959

On je divno dijete. Gestikulira gostima da sjednu i pokušava da se sprijatelji sa njima – dodao je, na šta se nadovezala Manpretova tetka:

Toliko volimo ovaj mali snop radosti da mi se srce stisne od ideje da ga pustim.

Zabrinuti za njegovu budućnost, pa je porodica konsultovala brojne ljekare koji su rekli da je potrebno odgovarajuće istraživanje njegovog stanja prije nego što budu u stanju da postave odgovarajuću dijagnozu. Troškovi istraživanja i preliminarnog tretmana iznosili bi oko 500.000 rupija, što je nešto manje od 5.400 funti.

screenshot-958

Kada se rodio, Manpret je bio zdrava beba, ali je prestao da raste prije nego što je mogao da hoda ili govori bez ikakvih drugih znakova ili simptoma. Doktori su u početku rekli njegovom ocu, Jagtaru Singu (50), malom farmeru, da će ponovo početi da raste, ali kada se to nije dogodilo, ljekari su sugerisali da bi to mogao da bude hormonski poremećaj. Porodica je još uvijek u nedoumici zašto je Manpret prestao da raste, jer ima starijeg brata i sestru koji su odrasli bez sličnih simptoma.

Pretpostavlja se da ovaj neobični mladi čovjek ima Laronov sindom, ukoliko se uzme u obzir njegova građa i opuštena koža, kao i mentalni sklop. Laronov sindrom (LS), poznat je kao neosjetljivost na hormon rasta ili nedostatak receptora hormona rasta (GHRD). U pitanju je autozomno recesivni poremećaj koji karakteriše nedostatak proizvodnje faktora rasta 1 sličnog insulinu (IGF-1; somatomedin-C) kao odgovor na hormon rasta (GH; hGH; somatotropin). Obično je uzrokovana nasljednim mutacijama receptora hormona rasta (GHR).


 

Ne propustite