DOMAĆICE UVIJEK DODAJU 1 NAMIRNICU U MLJEVENO MESO, A TO NIKAKO NE TREBA: Ćufte i faširane neće biti sočne

Praktična žena
DOMAĆICE UVIJEK DODAJU 1 NAMIRNICU U MLJEVENO MESO, A TO NIKAKO NE TREBA: Ćufte i faširane neće biti sočne
-

Otkrijte koji to sastojak treba da izbacite, a koji da dodate u mljeveno meso kako bi bilo sočnije.

Mleveno meso spada u jeftinija, a kombincija za pripremu je bezbroj. Neka tradicionalna jela se prave upravo od ove vrste mesa, kao što su ćufte, faširane šnicle, pljskavica, musaka... Nijedno od ovih jela nije teško za pripremu, pogotov ćufte i faširane šnicle, ali ako želite da budu sočni bitno je da izbacite jedan sastojak, koji srpske domaćice redovno koriste. 

Profesionalni kuvari su otkrili da dodavanje jaja u mleveno meso čini jelo suhim, pa predlažu da izbjegnete ovaj sastojak ako želite da meso bude sočno. Ali to nije sve, potrebno je dodati još jedan tajni sastojka koji će omogućiti da vaše jelo bude nevjerovatno ukusno i da svi traže repete. 

Tajna sočnih ćufti
Kuhari, sem preporuke da izbacite jaja, predlažu da u mljeveno meso sipate malo kisele vode. Oko 100 ml kisele vode se koristi za 1 kg mljevenog mesa. Nemojte da pretjerate sa tečnošću jer će meso da izgubi sočnost i nećete moći da formirate šnicle ili ćufte. 

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite