NAŠE NANE SU STALNO RADILE OVO SA MESOM: Pospite jedan sastojak preko mesa i gledajte čudo
Ponuda
NAŠA KLINIKA
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
100.00 KM
69.00 KM
- 31%
Biss Tours
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
180.00 KM
150.00 KM
- 17%
Medical Spa Vedrina-Serenity
Mislite na Vaše zdravlje i opustite tijelo i um- masaža i hidžama cijelog tijela!
70.00 KM
35.00 KM
- 50%
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
584.00 KM
19.00 KM
- 97%
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
180.00 KM
18.00 KM
- 90%
International Open Academy
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
200.00 KM
18.00 KM
- 91%
.
Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata.
Postupak možete ubrazati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Nerijetko se dešava da se meso po površini već malo skuha, a da iznutra ostane zaleđeno.
Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše nane, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spremna za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete.