Dionice Credit Suissea danas porasle, objavili da će posuditi 50 mlrd. franaka

Biznis
Dionice Credit Suissea danas porasle, objavili da će posuditi 50 mlrd. franaka
.Strahovanja od bankarske krize ponešto su popustila nakon vijesti da će švicarska središnja banka otvoriti kreditnu liniju od gotovo 54 milijarde dolara Credit Suisseu.

Strahovanja od bankarske krize ponešto su popustila nakon vijesti da će švicarska središnja banka otvoriti kreditnu liniju od gotovo 54 milijarde dolara Credit Suisseu.

Zahvaljujući tome, jutros su europski terminski indeksi u plusu, što najavljuje oporavak tržišta nakon jučerašnjeg oštrog pada.

U fokusu ulagača bit će danas sjednica čelnika Europske središnje banke. Prije mjesec dana oni su najavili da će zbog visoke inflacije u ožujku dodatno povećati ključne kamatne stope za 0.50 postotnih bodova.

No problemi banaka podržavaju špekulacije da bi središnja banka mogla odustati od toga i kamate povećati za 0.25 postotnih bodova.

Na azijskim su burama u četvrtak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu dan prije, no strahovanja od bankarske krize ponešto su splasnula nakon što je švicarska središnja banka najavila pomoć Credit Suisseu.

MSCI indeks azijsko-pacifičke regije, bez Japana, bio je oko 7 sati u minusu oko 1 posto te je zaronio na najnižu razinu u ovoj godini.

Pritom je japanski Nikkei indeks oslabio 0.9 posto, dok su cijene dionica u Južnoj Koreji, Šangaju, Hong Kongu i Australiji pale između 0.2 i 1.4 posto.

Rano jutros ti su indeksi bili i u većem minusu jer, kao jučer na europskim burzama i Wall Streetu, pod snažnim pritiskom bio je bankarski sektor.

Ne propustite