ĐOKOVIĆEVA KATASTROFA U DUBAIJU! Medvedev kao na TRENINGU, Srbinu nije dao ni promil šanse za pobjedu!

Tenis
ĐOKOVIĆEVA KATASTROFA U DUBAIJU! Medvedev kao na TRENINGU, Srbinu nije dao ni promil šanse za pobjedu!
,

Veliko iznenađenje u polufinalu Dubaija! Novak Đoković odigrao je jedan od najslabijih mečeva u posljednje vrijeme i poslao je Danila Medvedeva u finale turnira iz serija ATP 500. Previše je griješio srpski teniser, a Rus je to koristio bez pardona - 2:0 (6:4, 6:4).

Meč je zbog toga potrajao tek oko sat i po vremena. Jednostavno, vidjeli smo mnogo nekarakterističnih grešaka Đokovića, forhend nije funkcionisao i brojne lopte su završile u autu.

Početak prvog seta nije ni izbliza nagovještavao da bi moglo da dođe do bilo kakvih problema po Novaka. Držao je čvrsto svoj servis i zapravo u prva dva gema nije ni dopustio da mu Medvedev uzme poen kada je on stajao za linijom.

Međutim, tada se desio nagli pad. Đoković je u trećem gemu dao Medvedevu šansu da mu oduzme servis, što je ovaj i učinio, a onda je dva gema kasnije uslijedio novi šok, pošto je Nole od tog momenta zaostajao dva brejka iza Rusa u prvom setu. Danil je jednostavno djelovao svežije, imao je bolju selekciju udaraca i na to je rezultovalo ovakvim rezultatom na semaforu.

Iako je Novak uspio da se vrati i produži prvi set, pošto je napravio ribrejk, nije imao snage da to učini i drugi put. U presudnom gemu, Đoković je stigao do 15:30, poslije čega je srpski teniser "zbrzao" nekoliko udaraca, napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i dopustio Medvedevu da povede u setovima.

Drugi set počeo je najšokantnije moguće - brejkom Danila Medvedeva. Iako je publika pokušavala da podigne Novaka, bodrila ga aplauzima i povicima, srpski teniser je i dalje pravio veliki broj grešaka. Nekako se činilo da je i dalje Rus taj koji ima bolju igru u čitavoj priči.

Nervoza je rasla, pa je sve došlo i do manje svađe sa glavnim sudijom ovog meča zbog odluke da poništi "fut-faul" koji je načinio Medvedev kod jednog servisa. Iako je potom stigao do 40:40, Đoković je ponovo dao Medvedevu dva naredna poena i nastavio da kaska.

Ni do kraja nije uspio da pronađe igru i da uzvrati udarac Medvedevu, pa ćemo zbog toga sutra u Dubaiju gledati "sverusko" finale između Danila i Andreja Rubljova.

Ne propustite