TIJESTO ĆE BITI SAVRŠENO AKO STAVITE OVAJ TAJNI SASTOJAK: Svaka domaćica je oduševljena
U nastavku vam donosimo trikovi koji će vaše tijesto učiniti savršenim.
Sigurni smo da za mnoge od njih niste čuli.
1. Prije nego uopšte počnete sa pravljenjem tijesta, obavezno iz frižidera izvadite jaja i puter, te ih neko vrijeme držite na sobnoj temperaturi u kuhinji. Hladni sastojci mogu da naruše teksturu vašeg tijesta, pa da se kasnije razočarate dok budete gledali kako se razvija.
2. Nikad dok pravite tijesto nemojte pretjerivati sa količinom kvasca ili praška za pecivo, tako vrlo lako možete postići kontraefekat od željenog.
3. Tijesto u koje ste dodali kvasac uvek stavljajte samo u zagrijanu rernu, jer to baš utiče na kvalitet tijesta kasnije.
Na kraju, najveća tajna svake iskusne domaćice jeste da one u svako tijesto stavljaju po samo jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta.