DODAJTE 1 SASTOJAK U GIBANICU I STALNO ĆETE JE TAKO PRAVITI: Prava seljačka na kojoj su generacije odrasle

Kuharica
DODAJTE 1 SASTOJAK U GIBANICU I STALNO ĆETE JE TAKO PRAVITI: Prava seljačka na kojoj su generacije odrasle
Osim tradicionalnog recepta na koji su svi navikli sada probajte seljačku gibanicu.

Osim tradicionalnog recepta na koji su svi navikli sada probajte seljačku gibanicu.

Na njoj su generacije odrasle.

Jedan sastojak daje šmek.

Sastojci

Potrebno je:

500 g gotovih kora za pite

6 jaja

500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira

200 g kisele vode

100 g ulja

1 kesica praška za pecivo

po ukusu soli

Priprema

Umutiti jaja i ulje. Dodati kiselu vodu, pecivo i sir.

Staviti četiri kore u pleh, tako što ćete staviti na sva četiri zida od pleha po jednu. Kore staviti tako da vam pola kore bude van pleha. Preko poprskati uljem, pa opet staviti jednu koru preko cijelog pleha. Sljedeće kore koje stavljate će biti po dvije koje ćete nabrati uzdžno, pa fil. Tako raditi dok ne potrošite sve kore.

1249375-pita1-ff

Kada ste završili sa korama i filom vi preklopite krajeve, koji su vam ostali da vise van pleha. Gibanicu isjecite makazama na kocke i poprskajte uljem. Peći na 220 C, oko pola sata.

Ne propustite