OVAKO MEKANE UŠTIPKE DOMAĆICE DO SADA NISU PRAVILE: Bez kvasca, najbolji recept do sada!
Na uštipcima smo svi odrasli.
I slatki i slani se tope u ustima.
Sada ćete ih praviti po ovom receptu za koji vam ne treba kvasac, a biće mekani.
Oduševiće vas priprema.
Uštipci su doručak koji je decenijama omiljen u kućama širom Balkana.
Ukoliko pažljivo budete pratili ovaj recept, dobićete mekano testo koje savršeno odgovara baš svima. Napravite uštipke koji ne upijaju ni gram masnoće.
Sastojci:
4 jajeta
225 g brašna
300 ml mlijeka
1 kašičica soli
mast (ili ulje, maslac…)
Priprema:
Uštipke ćete peći u rerni umjesto da ih pržite u dubokom ulju. Sve što treba da uradite je da u kalupe za projice stavite po „mrvicu“ masti. Dok se grije rerne umutite: jaja sa malo soli, a potom dodajte mlijeko, a onda brašno i malo masti. Smjesu preručite u kalupe i pecite dok ne dobijete zlatnu boju.