OVAKO MEKANE UŠTIPKE DOMAĆICE DO SADA NISU PRAVILE: Bez kvasca, najbolji recept do sada!

Kuharica
OVAKO MEKANE UŠTIPKE DOMAĆICE DO SADA NISU PRAVILE: Bez kvasca, najbolji recept do sada!
Na uštipcima smo svi odrasli.

Na uštipcima smo svi odrasli.

I slatki i slani se tope u ustima.

Sada ćete ih praviti po ovom receptu za koji vam ne treba kvasac, a biće mekani.

Oduševiće vas priprema.

Uštipci su doručak koji je decenijama omiljen u kućama širom Balkana.

Ukoliko pažljivo budete pratili ovaj recept, dobićete mekano testo koje savršeno odgovara baš svima. Napravite uštipke koji ne upijaju ni gram masnoće.

Sastojci:

4 jajeta

225 g brašna

300 ml mlijeka

1 kašičica soli

mast (ili ulje, maslac…)

Priprema:

Uštipke ćete peći u rerni umjesto da ih pržite u dubokom ulju. Sve što treba da uradite je da u kalupe za projice stavite po „mrvicu“ masti. Dok se grije rerne umutite: jaja sa malo soli, a potom dodajte mlijeko, a onda brašno i malo masti. Smjesu preručite u kalupe i pecite dok ne dobijete zlatnu boju.

Ne propustite