KOLAČ KOJI ĆE SE SVIMA DOPASTI, TOPI SE U USTIMA: Bez puno muke pripremite čokoladnu čaroliju!

Kuharica
KOLAČ KOJI ĆE SE SVIMA DOPASTI, TOPI SE U USTIMA: Bez puno muke pripremite čokoladnu čaroliju!
Ovaj čokoladni kolač priprema se bez imalo muke, a za njega je potrebno svega nekoliko sastojaka, ali ne brinite, okus mu je nezaboravan.

Ovaj čokoladni kolač priprema se bez imalo muke, a za njega je potrebno svega nekoliko sastojaka, ali ne brinite, okus mu je nezaboravan.

Gotovo da svi vole poslastice od čokolade, naročito one koje se brzo spremaju, a sve sastojke imamo kod kuće.

Biskvit

4 jaja
100 g šećera
100 g tamne čokolade
200 g maslaca
50 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo

Ganache

500 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade

cudo-od-cokolade15420221

Priprema:

Prvo ispecite biskvit – zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šećer izmiksajte da nastane pjenasta smjesa. U to dodajte maslac i čokoladu koje ste otopili na pari, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju ručno i laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u manjem limu za pečenje kojeg ste premazali uljem i posipali brašnom oko 20 minuta.

Pripremite ganache

Dok se biskvit peče, zagrijte slatko vrhnje, no nemojte da zakuha. Maknite s vatre i dodajte sitno nasjeckanu čokoladu. Miješajte pjenjačom da se rastopi. Trebate dobiti tamnu, glatku i prilično tekuću smjesu, odnosno preljev.

Prelijte i pustite da se dobro ohladi

Odmah prelijte ganache preko upravo pečenog biskvita i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite kolač u hladnjak, najbolje preko noći.

Neka vas ne brine što je krema još uvijek prilično tekuća i kad se rashladi na sobnoj temperaturi, stegnut će se u hladnjaku.

Ne propustite