BAKIN RECEPT ZA NAJBOLJE LOVAČKE ŠNICLE: Svaki put će vam savršene, meso će se topiti u ustima

Kuharica
BAKIN RECEPT ZA NAJBOLJE LOVAČKE ŠNICLE: Svaki put će vam savršene, meso će se topiti u ustima
.

S ovim receptom za lovačke šnicle nećete pogriješiti, jer ćete uvijek dobiti jelo koje će probuditi sva vaša čula.

Prave se veoma lako i uspjeće vam baš svaki put, a toliko su ukusne da će sa trpeze nestati za tren oka.

Sastojci za lovačke šnicle:

  • 1 kg šnicli bilo da su juneće, bilo da su svinjske
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika mjlevene, sitne paprike
  • suvi začin ( vegeta ), so i biber
  • peršunov i lovorov list
  • 200 gr šampinjona
  • voda za podlivanje
  • još začina po ukusu, po želji tucana ljuta paprika, kurkuma, bijeli luk

Priprema:

Čekićem za meso sve šnicle izlupati pa ih sa jedne strane dobro posoliti i pobiberiti.  Dok odstoje pomiješati brašno i mljevenu papriku u jednoj posudi. U tiganj sipati ulja, malo manje od 1 cm visine. Kada se ulje zagrijalo, smanjiti temperaturu prženja, ne treba da bude najjača. Uvaljati šniclu u mješavinu brašna i paprike, pa je spustiti u vrelo ulje. Pržiti sa svake strane nekoliko minuta, dok blago ne porumene. Slagati na jedan tanjir.

Pazite na vatru, jer ulje i brašno u tiganju ne smiju da izgore (ukoliko vam se to desi, prospite pa uspite novo ulje). U ulje koje je preostalo od prženja stavite jednu ipo kašiku mješavine brašna i paprike, ostalo vam je od valjanja šnicli. Propržite par minuta, pa nalijte 700 ml (7 dl) vode ili supe ukoliko imate i promiješajte. Dodajte začine sve začine koje ste namjeravali da dodate.

Poslažite meso u dobijeni saft, pa smanjite vatru na slabije, da onako tek vri. Isjeckajte šampinjone, nemojte rendati, jer će biti pretanki, nego sjeckajte nožem na listiće i stavite preko mesa. Kako se jelo bude krčkalo tako će i šampinjoni da otpuste.

Povremeno drmajte tiganj, ne bi smele šnicle da vam se zalijepe za dno. Možete malo višljuškom da ih pomjerite ako pomislite da vam se lijepe za dno. Krčkati nekih sat vremena dok pripremite prilog i salatu

Ne propustite