OBRATITE PAŽNJU AKO KUPUJETE POLOVNI AUTOMOBIL: Oprezno s ovim godištima, najviše im je „vraćena“ kilometraža

Kiosk
OBRATITE PAŽNJU AKO KUPUJETE POLOVNI AUTOMOBIL: Oprezno s ovim godištima, najviše im je „vraćena“ kilometraža
.

Godina 2022. bila je izazovna godina na tržištu automobila, kako novih, tako i polovnih. Automobilska industrija se još nije oporavila od pandemije, a u poslednjih 12 meseci dogodilo se mnogo uzbudljivih stvari. carVertical, platforma za proveru istorije automobila, donosi informacije i najzanimljivije statistike za 2022. godinu, prenosi N1.

Tokom prošle godine otkriveno je više od 7,4 milijardi vraćenih kilometara. U prosjeku je 15,2 posto automobila imalo lažna očitavanja kilometraže. Zato je skrivanje stvarne kilometraže jedan od najozbiljnijih problema na tržištu polovnih automobila, što dovodi do značajnih finansijskih problema prilikom posjedovanja takvih vozila.

Prema platformi, kupci vozila proizvedenih između 2010. i 2013. godine imaju najveći rizik za kupovinu automobila s vraćenom kilometražom. Skoro svako deseto vozilo proizvedeno 2011. godine ima lažnu kilometražu (9,2 posto svih vozila), a riskantni su i automobili proizvedeni 2012. i 2013. godine, s 8,6 posto i 7,9 posto vozila s vraćenom kilometražom

Ne propustite