Domaća smjesa

SIPAJTE 1 RASTVOR PREKO VAŠIH BILJKI I ONE ĆE RASTI KAO LUDE: Potrebna su samo 3 SASTOJKA, odmah će se OPORAVITI

Objavljeno:04.02.2023 - 15:48
A A A Times Arial

Jedan rastvor od tri sastojka može da pomogne da ostanu svježe baš dugo

Biljkama su potrebne određene hranljive materije kake bi bile zdrave i kako ne bi uvenule.

Jedan rastvor od tri sastojka može da pomogne da ostanu svježe baš dugo.

Saznajte o čemu se radi.

Đubriva često sadrže tri esencijalna biljna hranjiva – kiseonik, fosfor i kalijum – kao i niz korisnih mikronutrijenata koji mogu pomoći u fotosintezi. S druge strane, biljna hrana obično sadrži samo nekoliko njih.

Međutim, kako piše MindBodyGreen, moguće je napraviti vlastitu biljnu hranu koristeći uobičajene kuhinjske sastojke koji bi inače otišli u smeće. Ova prirodna, domaća biljna hrana obično je sigurnija od sintetičkih đubriva kupljenih u prodavnici, koja su vrlo koncentrisana i mogu naštetiti biljkama ako se primenjuju previše obilno.

Sastojci:

Nekoliko ljuski od jaja koje su prethodno očišćene, osušene i smrvljene na male komadiće

1-2 šolje taloga kafe

1 kora od banane

Sve sastojke pomiješajte u jednoj posudi. Za baštenske biljke iskopajte rupu nekoliko centimetara ispod zemlje kako biste stavili smesu, a zatim ponovno prekrijte zemljom. Za sobne biljke napunite posudu zemljom, dodaje smesu, a zatim nastavite da punite lonac zemljom i biljkama na početku vegetacije.

Ovi sastojci pružaju stalan izvor kalijuma, fosfora, kalcijuma i kiseonika. Kiseonik iz taloga pomaže u rastu listova, kalcijum i fosfor iz jaja pomažu u rastu i snazi ​korena, a kalijum iz banane može poboljšati zdravlje biljaka.