MLADI YOUTUBER IZ KISELJAKA OBJASNIO KAKO JE KUPIO MERCEDES OD 100.000 KM SA SAMO 19 GODINA: "Živimo u takvom okruženju gdje će ljudi, nažalost, osporiti bilo čiji i bilo kakav uspjeh, pa tako i moj"

Zanimljivosti
MLADI YOUTUBER IZ KISELJAKA OBJASNIO KAKO JE KUPIO MERCEDES OD 100.000 KM SA SAMO 19 GODINA: "Živimo u takvom okruženju gdje će ljudi, nažalost, osporiti bilo čiji i bilo kakav uspjeh, pa tako i moj"
Živimo u takvom okruženju gdje će ljudi, nažalost, osporiti bilo čiji i bilo kakav uspjeh, pa tako i moj, kaže Karasalihović

Živimo u takvom okruženju gdje će ljudi, nažalost, osporiti bilo čiji i bilo kakav uspjeh, pa tako i moj, kaže Karasalihović

Mladi jutjuber Bakir Karasalihović (19), poznatiji kao Bake, može mnogima služiti kao primjer.

Od dječaka koji je odlučio da se bavi snimanjem i kreiranjem sadržaja za Youtube, pa je zbog loših komentara prestao, danas je postao jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih mladih koji se bave poslom na ovim prostorima.

Iako je na početku osjetio šta znače hejt komentari, te je čak i odustao u jednom trenutku, nakon godinu se vratio na scenu, te od tada do danas nije stao.

Višak vremena

Uspjeh se nizao iz dana u dan, te su neprestani rad i ulaganje u sebe učinili ovim što je danas.

Njegov veliki san je bio fudbal, no morao je zbog zdravstvenih razloga prestati da se bavi sportom.

Tada, zbog viška vremena je i ušao u svijet jutjubera, te se nije pokajao. Mnogi su ga proglasili jednim od najuspješnijih, jer zahvaljujući svom radu i trudu sa svega 18 godina je kupio sebi Mercedes, olakšao porodici svakodnevicu, te u potpunosti postao samostalan.

O svemu tome Bakir je veoma otvoreno govorio za “Dnevni avaz“.

– Na dobrom sam putu, bar mislim da je tako jer radim ono što volim, a time uspijem i nasmijati ili inspirirati nekoga da uradi nešto slično – kaže Bake.

Navodi i to da je sve došlo spontano, jer on nije ni biznismen, ni poduzetnik.

Jednostavno, s 11 godina sam krenuo snimati, jer volim sve što ide uz to, a evo, s 19 ta ista vatra gori u meni i nadam se da će ostati tako još neki period – kaže nam Bake.

Govori nam kako je ranije trpio razne ružne komentare i uvrede na račun svoga rada, ali kaže da ne voli da se prisjeća toga.

– Živimo u takvom okruženju gdje će ljudi, nažalost, osporiti bilo čiji i bilo kakav uspjeh, pa tako i moj. Ne obraćam pažnju na to i guram svoju priču naprijed, time testiram sebe da vidim koliko i dokle mogu dogurati – navodi Karasalihović.

Kaže i to da se ne osvrće više na ružne komentare, jer nisu važni, naspram podrške koju dobija.

– Svjestan sam da će uvijek biti toga i mislim da nema poente da se pored 530.000 ljudi koji me prate i koji pišu pozitivne komentare, osvrćem na neki sitan broj onih koji loše pišu i pričaju – kaže ovaj mladi jutjuber.

Ne sarađuje ni s kim

– Ne sarađuje ni sa kime jer niko u BiH ne snima sadržaj koji je sličan mom– govori nam Bake.

Dodaje se trudi da bude korektan prema svima.

Velika odgovornost

Kao neko čiji videosnimci broje milione pregleda, postoji i velika odgovornost, jer ipak taj sadržaj gledaju i djeca.

– Pazim da kroz svoje klipove ne prenosim nikakvu negativu ili loš primjer. Ako mogu, prenesem neku lijepu poruku, ako ne, barem idem ka tome da se pratioci zabave gledajući video – kaže Bake.

Za kraj, trud i rad su ključni, navodi naš sagovornik, te dodaje da se ne treba obazirati na loše komentare, već samo raditi na seb


 

Ne propustite