SOČNE LEPINJE IZ TIGANJA: Mekane i tanke, nema ko ih ne voli, a gotove su za manje od 10 minuta

Kuharica
SOČNE LEPINJE IZ TIGANJA: Mekane i tanke, nema ko ih ne voli, a gotove su za manje od 10 minuta
Sočne, mekane i tanke lepinje nisu rezervisane samo za restorane i prodavnice brze hrane, a mi vam donosimo jednostavan recept uz koji će vaše lepinje biti gotove za tili čas.

Sočne, mekane i tanke lepinje nisu rezervisane samo za restorane i prodavnice brze hrane, a mi vam donosimo jednostavan recept uz koji će vaše lepinje biti gotove za tili čas. Osim toga, djeca će ih naprosto obožavati!

Sastojci:

400 g mekog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica suhog kvasca
100 ml jogurta
100 ml tople vode
4 kašike maslinovog ulja
Preliv:

Bijeli luk
Peršun
Maslinovo ulje
Sipati jogurt, so, šecer, kvasac i toplu vodu, pa sve promješati i postepeno dodavati brašno. Umjesiti tijesto i ostaviti da naraste, na toplom. Premjesiti i podjeliti na 8 jednakih djelova, a zatim formirati loptice i svaku razoklogijati i dodatno istanjiti rukama. Zagrijan tiganj premazati uljem i peći svaku lepinju kako bi dobila lijepu boju sa obe strane. Premazati prelivom maslinovog ulja, bijelog luka i peršuna.

Prijatno!

 

Ne propustite