NAJJEDNOSTAVNIJI TRIK DA SE ZIMI RIJEŠITE VLAGE NA PROZORIMA: Košta manje od 2 marke

Sve za dom
NAJJEDNOSTAVNIJI TRIK DA SE ZIMI RIJEŠITE VLAGE NA PROZORIMA: Košta manje od 2 marke
-

Hladno vrijeme tokom dana i jutarnji minusi uz centralno grejanje i šporete nadrva mogu da dovedu do taga da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para. Jednostavno, kad vlaga u vazduhu dođe u dodir s hladnim staklom, pretvori se u svoj tečni oblik, odnosno kapi.

Ako se ta vlaga na vašim prozorima skuplja često, to bi moglo da dovede do nakupljanja vlage u prostoriji i buđi na prozorima, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja. Zato treba znati i isprobati trik koji je jednoj korisnici Fejsbuka otkrila gospođa Hinch, odnosno stručnjak za održavanje doma Sofi Hinčklif.

– Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to vrlo loše, a kupovina apsorbera vlage za baš svaku prostoriju finansijski mi nije isplativa – napisala je žena o svom problemu, prenosi Krstarica. Mnogi su se javili s komentarima, ali jedna žena ponudila je vrlo zanimljivo rješenje:

– U staru čarapu ili platnenu vrećicu nasipajte malo pijeska za mačji WC i postavite na prozorsku dasku. Rješenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a zaista pomaže – odgovorila je Linda, rekavši da njena porodica istu metodu koristi i u staroj kamp prikolici preko zime, prenosi The Sun.

Ne propustite