Vrijedi probati

STAVITE 3 KOCKE ŠEĆERA U VEŠ MAŠINU, GENIJALAN TRIK ISKUSNE DOMAĆICE: Kad izvadite opran veš sve će vam biti jasno

Objavljeno:02.02.2023 - 10:34
A A A Times Arial

Vjerovatno se pitate šta bi tri kašike šećera dodate u veš mogle da urade. Ispostavilo se da ovaj tipični kuhinjski proizvod dobro funkcioniše i u kupatilu. Sigurno će vam se dopasti njegov efekat.

U zavisnosti od željenog efekta, potopite odeću u vodu sa šećerom ili je dodajte u mašinu za pranje veša, u odeljak za deterdžent ili omekšivač.

Ne znaju svi, ali šećer, osim slatkog ukusa i visoke kalorijske vrednosti, ima još nekoliko prednosti. Tri supene kašike su dovoljne da se vidi razlika.

O čemu se radi?

Pa, šećer djeluje kao osvježivač boje. Samo umočite svoju odjeću u rastvor šećerne vode i sačekajte nekoliko sati. Nakon toga operite kao i obično. Ova metoda sprečava da tkanine izblijede i poboljšava njihovu prirodnu boju. To znači da će dobro funkcionisati za bijelu, crnu ili obojenu odjeću. Univerzalnost je njegova neupitna prednost.

Ako nemate toliko vremena ili želje da se igrate namakanjem odjeće, možete to učiniti brže. Samo stavite šećer u mašinu za pranje veša, u odjeljak za deterdžent ili direktno u bubanj. Ovo je dovoljno da produži lep izgled odjeće.